Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2023,
22.44

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Bayern München Klemen Prepelič Valencia Partizan Crvena zvezda Anadolu Efes Fenerbahče Real Madrid Barcelona Mike Tobey Evroliga

Petek, 6. 1. 2023, 22.44

1 leto, 3 mesece

EVROLIGA, 17. KROG

Premagali še Prepeličeve, Zvezda na pragu končnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Crvena zvezda | Crvena zvezda je zmagala osmič na zadnjih desetih tekmah. | Foto ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Crvena zvezda je zmagala osmič na zadnjih desetih tekmah.

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Košarkarji Olympiacosa in Real Madrida so izkoristili spodrsljaje vseh treh vodilnih ekip na četrtkovih tekmah 17. kroga evrolige. Na vrhu lestvice je zdaj pet ekip z izkupičkom 11-6, desetouvrščena Crvena zvezda, ki je za zdaj zunaj mest za končnico, pa zaostaja zgolj dve zmagi. Zvezdaši so premagali Valencio Klemna Prepeliča, kar je njihova osma zmaga na zadnjih enajstih tekmah.

Barcelona Nikola MIrotić
Sportal Mirotić z noro trojko za podaljšek in Zvezda je izgubila #video

Klemen Prepelič | Foto: AP / Guliverimage Klemen Prepelič Foto: AP / Guliverimage Crvena zvezda je vse bližje prvi osmerici, ki se bo uvrstila v končnico. Na zadnjih desetih tekmah je dosegla sedem zmag. Tokrat je s 77:75 premagala Valencio. S 25 točkami je izstopal Filip Petrušev, Nemanja Nedović jih je dal 19. Klemen Prepelič je za poraženo ekipo v 17 minutah na parketu dal tri točke.

Olympiacos je v petek zvečer pred domačimi gledalci premagal Armani Milano z 82:66, Real Madrid pa je bil prepričljivo boljši od Maccabi Tel Aviva (98:65). Šesto mesto na lestvici zaseda Fenerbahče (10-7), devet zmag pa imajo poleg Crvene zvezde še Maccabi, Žalgiris in Anadolu Efes, ki je v tem krogu ugnal Asvel Villeurbanne (78:72).

Četrtkov večer presenečenj v evroligi

Presenečenje četrtkovega večera je pripravila zadnjeuvrščena Alba Berlin, ki je na domačem parketu proti Baskonii vpisala svojo peto zmago (85:84). Gostje so zadeli 14 trojk, vendar jim v zadnji četrtini ni uspelo nadoknaditi deset točk zaostanka. Baski so prekinili niz šestih zmag in doživeli šesti poraz.

Zasluženo sta zmagala tudi Virtus in Partizan. Italijani (to je njihova četrta zmaga na zadnjih petih tekmah) so s čvrsto obrambo presenetili Barcelono (83:75), ki je pred tremi dnevi sredi Madrida v španskem prvenstvu premagala Real, Beograjčani pa so na krilih bučnega občinstva v zadnji četrtini nadigrali Francoze (100:80). Partizan je zmagal četrtič v nizu in se po zmagah izenačil z mestnim tekmecem Crveno zvezdo.

Beograjski Partizan je vknjižil že četrto zaporedno zmago v evroligi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Beograjski Partizan je vknjižil že četrto zaporedno zmago v evroligi. Foto: Grega Valančič/Sportida

Visok poraz na gostovanju v Kaunasu (86:66) je doživel Fenerbahče. Turki so pri izkupičku 10-7, Žalgiris pa se je povzpel na 9-8. To je bila njegova tretja zmaga na zadnjih štirih tekmah. Peti zaporedni poraz je doživel Panathinaikos (6-11), ki v Münchnu ni bil kos Bayernu. Tako kot pri Barceloni Mika Tobeyja tudi Žana Marka Šiška ni bilo v postavi Bavarcev.

Evroliga, 17. krog:

Četrtek, 5. januar:

Petek, 6. januar:

Lestvica:

Prijateljska tekma (Celje, košarka): Slovenija - Nizozemska Gregor Glas
Sportal Mladi Slovenec iz Partizana v Ljubljano, a ...
Ne spreglejte