Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 10. 2024,
20.27

Osveženo pred

5 ur, 25 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,00

Natisni članek

Natisni članek

Evropski Pokal Eurocup Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Torek, 15. 10. 2024, 20.27

5 ur, 25 minut

Eurocup, 4. krog

Cedevita Olimpija je prišla do tretje evropske zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,00
Jaka Blažič | Jaka Blažič je na tekmi dosegel 14 točk. | Foto Filip Barbalić

Jaka Blažič je na tekmi dosegel 14 točk.

Foto: Filip Barbalić

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtem krogu rednega dela EuroCupa v Areni Stožice premagali 7Bet-Lietkabelis iz Panevežysa z izidom 76:72. Zmaji so dosegli tretjo evropsko zmago v sezoni, medtem ko litovska zasedba ostaja brez zmage.

Cedevita Olimpija Đorđe Adžić
Sportal Prvi mož Olimpije še naprej na "bolniški", v Stožicah bo znova pestro

Pri domačih košarkarjih je bil najboljši Devin Robinson. Američan je v svojo statistiko vpisal 17 točk, Jaka Blažič je tekmo končal pri 14 točkah. Pri gostujočih košarkarjih je bil s 13 točkami najboljši Mantas Rubstavicius.

Aleksej Nikolić | Foto: Aleš Fevžer Aleksej Nikolić Foto: Aleš Fevžer

Košarkarji Cedevite Olimpije so zelo dobro odprli tekmo in imeli prvo četrtino pod nadzorom. Domačini so jo dobili z razliko osmih točk, kar pomeni, da se je končala z izidom 18:10. Olimpija je v tem ritmu nadaljevala tudi v drugi četrtini, saj so šli ob polčasu na odmor s prednostjo 20 točk (43:23). Ob polčasu je od Ljubljančanov največ točk dosegel Jaka Blažič.

Ko je kazalo, da imajo košarkarji Olimpije tekmo v svojih rokah, smo v tretji četrtini videli preporod gostujočih litovskih košarkarjev. Ti so tretjo četrtino dobili z izidom s 27:10 in zaostanek iz polčasa prepolovili. Tretja četrtina se je končala z izidom 60:50.

V zadnji četrtini so ljubljanski košarkarji spet vzeli stvari v svoje roke. Štiri minute pred koncem so imel 15 točk razlike. Tega vodstva v nadaljevanju niso izpustili z rok in na koncu zasluženo slavili z izidom 76:72  (18:10, 43:23, 60:50).

Zvezdan Mitrović je še vedno na bolniški. | Foto: www.alesfevzer.com Zvezdan Mitrović je še vedno na bolniški. Foto: www.alesfevzer.com Olimpija je igrala brez Lemarja in glavnega trenerja

Zasedba Cedevite Olimpije je igrala brez Bryntona Lemarja, ki je vstopil v drugo fazo svoje rehabilitacije po poškodbi stopala, s klopi pa ekipe ni vodil Zvezdan Mitrović, ki je še naprej odsoten zaradi zdravstvenih težav s hrbtom. Po petkovem posegu v Münchnu se bo Mitrović v tem tednu vrnil v Ljubljano, je pa glavni trener v času svoje odsotnosti vseskozi v komunikaciji s preostalimi člani strokovnega štaba.

Eurocup, 4. krog:

Torek, 15. oktober:

Sreda, 16. oktober:

Lestvici:

Preberite še:

liga ABA Cedevita Olimpija Split Devin Robinson
Sportal Cedeviti Olimpiji uspelo v zadnji sekundi, Krka do prve zmage

Ne spreglejte