Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2024,
17.55

Osveženo pred

1 ura, 23 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Natisni članek

Devin Robinson Aleksej Nikolić Zvezdan Mitrović Jaka Blažič KK Krka Novo mesto Cibona liga ABA liga ABA ABA Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sobota, 12. 10. 2024, 17.55

1 ura, 23 minut

Liga ABA, 4. krog

Trojke Nikolića za preobrat, koš Robinsona v zadnji sekundi za zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69
liga ABA Cedevita Olimpija Split Aleksej Nikolić | Aleksej Nikolić je s petimi trojkami priigral preobrat v Tivoliju. Dal je 17 točk. | Foto Aleš Fevžer

Aleksej Nikolić je s petimi trojkami priigral preobrat v Tivoliju. Dal je 17 točk.

Foto: Aleš Fevžer

Cedevita Olimpija je v četrtem krogu lige ABA prišla do druge zmage, a precej težje od pričakovanj. V hali Tivoli je Split premagala s 76:64, potem ko je v zadnji sekundi zadel Devin Robinson, ki je bil z 20 točkami prvi strelec domače ekipe. S petimi trojkami je preobrat sicer priigral Aleksej Nikolić. Že v sredo je do prve zmage prišla Krka in sicer na gostovanju v Zagrebu po odlično odigrani zadnji četrtini. Cibono je premagala z 81:74. Izjemno razpoložen je bil reprezentant Miha Cerkvenik.

Cedevita Olimpija Jaka Blažič
Sportal Slab skok in prosti meti, Cedevita Olimpija ni več neporažena

V četrtem krogu košarkarske lige ABA je Cedevita Olimpija v hali Tivoli gostila Split, a znova brez glavnega trenerja. Kot so sporočili iz kluba, je Zvezdan Mitrović zaradi zdravstvenih težav s hrbtom v minulem tednu odpotoval v München, kjer je opravil dodatne preiskave, ki so pokazale, da bo potreboval rutinski poseg, ki ga je opravil v petek. Mitrović je v času svoje odsotnosti v neprestani komunikaciji s preostalim delom strokovnega štaba, po operaciji pa že okreva. Ljubljančani so težje od pričakovanj prišli do dveh točk. Podatek, da je bila najvišja prednost Cedevite Olimpije pet točk, zgovorno priča o izenačenem dvoboju.

Jaka Blažič je dal 10 točk. | Foto: Aleš Fevžer Jaka Blažič je dal 10 točk. Foto: Aleš Fevžer Prvo četrtino so gostje iz Dalmacije dobili s 17:13, tudi ob polčasu so domači še vedno zaostajali (31:34). Šele v drugem polčasu je Olimpija prvič povedla, predvsem po zaslugi Alekseja Nikolića. Zadel je že tri trojke. Pred zadnjimi desetimi minutami je bilo na semaforju 53:52. Nikolić je nato zadel še dve trojki (17 njegovih točk), tri na tekmi pa Jaka Blažič (10 točk). A dvoboj je bil izenačen vse do zadnjih sekund, tik pred sireno pa je s polrazdalje za zmago ljubljanske ekipe zadel Devin Robinson, ki je bil z 20 točkami tudi prvi strelec tekme.

 Devin Robinson je bil z 20 točkami prvi strelec Cedevite Olimpije, zadel je tudi met za zmago. | Foto: Aleš Fevžer Devin Robinson je bil z 20 točkami prvi strelec Cedevite Olimpije, zadel je tudi met za zmago. Foto: Aleš Fevžer

"Bil je dogovor, da poiščemo Robinsona na tej njegovi lokaciji, kjer je res učinkovit. In uspešno odigrana akcija, lep met Devina. In lepa zmaga," je v prvi izjavi dejal kapetan Blažič. "Prvi polčas smo bili malo zaspani, v drugem polčasu pa je bila reakcija boljša. Zmaga je, mi se pa že obračamo k novim izzivom." Naslednji teden bo Cedevita Olimpija v torek gostila litovski Lietkabelis v evropskem pokalu, v petek pa jo čaka gostovanje pri Igokei.

Krka do prve zmage

Krka je prišla do prve zmage v novi sezoni regionalnbe lige ABA. Blestel je reprezentant Miha Cerkvenik. | Foto: www.alesfevzer.com Krka je prišla do prve zmage v novi sezoni regionalnbe lige ABA. Blestel je reprezentant Miha Cerkvenik. Foto: www.alesfevzer.com Košarkarji Krke so po treh zaporednih porazih našli pot do prve zmage v tej sezoni lige ABA in so se izenačili s Cibono, ki je prav tako pri vsega enem skalpu. Zgodovina ni bila na strani Krke, saj je Cibona dobila deset zadnjih tekem. Zagrebčani so imeli večji del tekme tudi prednost, a so se košarkarji slovenskega kluba zbrali v zadnji četrtini in jo dobili z 22:10. 

To je bilo dovolj, da so Krkaši slavili prvo letošnjo zmago. Z 22 točkami, 8 skoki in 3 asistencami je bil najbolj razpoložen Miha Cerkvenik. Slovenski reprezentant je obračun zaključil s statističnim indeksom 34. V ključnem trenutku se je razigral prej nevidni Tayler Persons, ki je tekmo tako kot Tibor Mirtić končal pri 13 točkah.

Liga ABA, 4. krog

Sreda, 9. oktober:

Sobota, 12. oktober:

Nedelja, 13. oktober:

Ponedeljek, 14. oktober:

Lestvica:

Ne spreglejte