Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 1. 2024,
21.26

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

Zoran Martić Hamburg Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sreda, 24. 1. 2024, 21.26

3 mesece

EUROCUP, 16. KROG

Cedevita Olimpija po skoraj letu končala črn evropski niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84
Veolia Towers : Cedevita Olimpija | Cedevita Olimpija je po skoraj letu dni prišla do zmage v EuroCupu. Veolia Towers je premagala zanesljivo, s 114:83. | Foto Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija je po skoraj letu dni prišla do zmage v EuroCupu. Veolia Towers je premagala zanesljivo, s 114:83.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 16. krogu EuroCupa prišli do prve zmage v sezoni v tem tekmovanju. Na gostovanju v Hamburgu so Veolia Towers premagali s kar 114:83 in s tem po skoraj letu dni končali niz 20 evropskih porazov, ki se je vlekel še iz lanskega tekmovalnega obdobja. 

Ljubljanski klub je prišel do prve zmage v BKT EuroCupa po 1. februarju lani, zmaji so tako po 20. zaporednih porazih v tekmovanju le končali negativno serijo. To jim je uspelo na gostovanju v Hamburgu, kjer so vodili skoraj celotno srečanje, odločilen korak k zmagi pa naredili ob koncu tretje četrtine, ko so povedli za 21. Prednost so v zadnjem delu le še višali, tudi na +35 (110:75), na koncu pa zmagali s 114:83.

Ljubljančani so koncu zabeležili celo tretji najboljši točkovni izkupiček sezone v evropskem pokalu – 120 točk sta dosegla Cluj po podaljšku in Pariz, 118 pa jih je zbral Hapoel – ter svojega najvišjega v sezoni v vseh tekmovanjih. Izboljšali so 106 točk iz zadnje tekme v ligi Aba proti Igokeji.

Jaka Blažič je dosegel 24 točk. | Foto: www.alesfevzer.com Jaka Blažič je dosegel 24 točk. Foto: www.alesfevzer.com

Prvo ime Cedevite Olimpije, ki v Nemčiji ni mogla računati na Jako Klobučarja, ki si je na sobotni tekmi z Igokeo nesrečno zlomil prst na desni roki, je bil Jaka Blažič s 24 točkami (met 10:16, indeks 31), Justin Cobbs je dodal 16 točk in osem podaj (indeks 26), DJ Stewart 15, Karlo Matković in Zoran Dragić sta jih dodala po 12. Klobučarja prvi kontrolni pregled z rentgenom čaka v začetku februarja, drugi pa približno deset dni kasneje.

Zmaji bodo prihodnjo sredo igrali zadnjo domačo tekmo EuroCupa v tej sezoni. | Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Zmaji bodo prihodnjo sredo igrali zadnjo domačo tekmo EuroCupa v tej sezoni. Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija bo zadnjo domačo tekmo EuroCupa igrala prihodnjo sredo ob 18.30, ko bo gostila London Lions, 7. februarja pa bodo za konec sezone gostovali pri Parizu.

Eurocup, 16. krog:

Torek, 23. januar

Sreda, 24. januar

Lestvici:

Preberite še:

Partizan Mega Dejan Milojević
Sportal Stotica Cedevite Olimpije, v Beogradu poklon Milojeviću
Cedevita Olimpija
Sportal Tudi Stožice močno pretresla tragična vest
Ne spreglejte