Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 6. 2023,
22.55

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Češka Črna gora Eurobasket 2023

Torek, 20. 6. 2023, 22.55

10 mesecev, 2 tedna

EUROBASKET ZA ŽENSKE 2023, tekme za četrtfinale

Znane vse četrtfinalistke EuroBasketa, kot zadnje napredovale Nemke in Srbkinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
EuroBasket 2023 - Srbija | Košarkarice Srbije so zadnje četrtfinalistke EuroBasketa 2023. | Foto Siniša Kanižaj/Sportida

Košarkarice Srbije so zadnje četrtfinalistke EuroBasketa 2023.

Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Reprezentanci Češke in Črne gore sta v ponedeljek uspešno preskočili kvalifikacije in sta se v četrtfinalu evropskega košarkarskega prvenstva za ženske pridružili prvouvrščenim reprezentancam predtekmovanja Španiji, Madžarski, Franciji in Belgiji. Danes pa se je o zadnjih dveh potnikih v četrtfinale odločalo še v Stožicah. Napredovanja so se veselile košarkarice Srbije in Nemčije.

EuroBasket (Ž), repasaž za četrtfinale

Ponedeljek, 19. junij:
Češka : Grčija 79:76
Črna gora : Italija 63:49

Torek, 20. junij:
Nemčija : Slovaška 79:69
Srbija : Velika Britanija 66:60

Čehinje so bile v izenačeni ponedeljkovi tekmi v Tel Avivu boljše od Grčije z 79:76, Črnogorke pa so prepričljivo ugnale Italijo s 63:49.

V četrtfinalu - vse tekme od zdaj naprej bodo potekale v Stožicah - se bo Češka pomerila z Madžarsko, Črna gora pa bo v četrtek, 22. junija, igrala s Francijo.

Preostala četrtfinalna para sta postala znana danes, ko sta bila v Ljubljani odigrana še dva repasaža. V prvem je Nemčija z 79:69 premagaal Slovaško, v drugem pa je bila Srbija s 66:60 boljša od Velike Britanije. Nemke bodo v četrtfinalu igrale s Španijo, Srbkinje pa z Belgijo.

Četrtfinalni pari so Madžarska - Češka (12.15), Belgija - Srbija (15.00), Francija - Črna gora (18.00) in Španija - Nemčija (20.45). Vse tekme bodo v četrtek, 22. junija v Stožicah.

Polfinalna dvoboja ter prvi kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre bodo 24. junija, odločilna tekma za olimpijski kvalifikacijski turnir in dvoboja za medalje pa v nedeljo, 25. junija.

Slovenija je EP končala v predtekmovanju; po porazih z Veliko Britanijo, Nemčijo in Francijo je zasedla predzadnje, 15. mesto.

Pohvala prirediteljem

Pred odločilnimi dvoboji oziroma po prvem delu 39. evropskega prvenstva je svoje mnenje o tekmovanju v Ljubljani podal izvršni direktor Fiba Europe Kamil Novak. Zaradi vzdušja v dvorani bi si želel, da bi bila Slovenija še med sodelujočimi (tri tekme Slovenije si je skupaj ogledalo 5800 gledalcev), sicer pa je pohvalil organizacijo prvenstva.

"Izvedba tekmovanje je vrhunska, delo lokalnega organizacijskega odbora pa si zasluži najvišjo pohvalo, saj je ekipam in igralcem zagotovil vrhunsko izkušnjo in z organizacijskega vidika dokazal, da je Slovenija pomembna košarkarska destinacija. Prepričan sem, da bomo tudi v nadaljevanju prvenstva videli veliko odlične košarke in nepozabnih trenutkov," je za spletno stran Košarkarske zveze Slovenije dejal Novak.

Preberite še:

Eva Lisec
Sportal Po razočaranju jasno sporočilo "kavčarjem" in vodstvu KZS
Katarina Ristić Brown
Sportal Žogo zamenjala za fotoaparat, a se odlično znajde tudi pred objektivom

 

Ne spreglejte