Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 10. 2021,
14.50

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

2

Natisni članek

Rašo Nesterović Toronto Raptors Dallas Mavericks NBA Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić

Sobota, 23. 10. 2021, 14.50

2 leti, 5 mesecev

Dallas gostuje v Torontu

Dragić o Dončiću: Na Balkanu smo vsi malo vročekrvni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

2

Goran Dragić Toronto Raptors | Goran Dragić je sezono začel s porazom in zmago. | Foto Reuters

Goran Dragić je sezono začel s porazom in zmago.

Foto: Reuters

"Na Balkanu smo vsi malo vročekrvni. Kako bi rekel ... Včasih, ko ne igramo dobro, postanemo malo nori," je o Luki Dončiću kanadskim novinarjem razlagal Goran Dragić. Dallas ponoči gostuje v Torontu.

Goran Dragić
Sportal Dragićevi blesteli v Bostonu, v Los Angelesu dviguje prah prepir zvezdnikov #video

Že v noči na nedeljo se bo zgodil eden prvih vrhuncev NBA sezone za Slovence. Pomerila se bosta Luka Dončić in Goran Dragić. Dallas Mavericks in Toronto Raptors se bosta srečala prvič. Dallas je uvodno tekmo sezone visoko izgubil, Toronto je odigral že dve, prvo izgubil, drugo zmagal. Pred novinarje je stopil tudi Dragić, kanadski novinarji pa so od izkušenega Ljubljančana želeli več izvedeti tudi o Dončiću.

Luka Dončić je prvo tekmo sezono visoko izgubil. | Foto: Reuters Luka Dončić je prvo tekmo sezono visoko izgubil. Foto: Reuters "Ko je imel 15 let, je že igral za člansko ekipo Reala Madrida. In igral je dobro. Poznam ga od malega, ko je imel pet let. Igral sem z njegovim očetom. Ta je bil moj mentor. Že takrat sem navezal stik z Luko in njegovo družino. Je rojen talent, ki ga ne vidiš prav pogosto," je novinarjem razlagal Dragić. Tudi o Saši Dončiću: "Saša je bil podoben košarkar kot Luka, a je igral na položaju štiri. Dobro je podajal, metal za tri točke. Tudi njegov oče je znal vse." Da je Luka že tako mlad tako dober, Goran pripisuje tudi evropski košarki. "V Evropi se igra drugačna košarka kot v NBA. Podobna je tisti, ki jo je pred leti igral San Antonio Spurs. Več je podaj, več timske igre. Morda tudi zato bolje razume igro."

Goran je nekdanjega soigralca iz reprezentance opisal kot zelo zabavnega fanta, tako na parketu kot izven igrišč. Povsem drugačen pa postane po porazu in morda bo zato proti Raptorsom še toliko bolj nevaren. "Že ko sva pred štirimi leti igrala za reprezentanco, sem rekel, da ne čuti pritiska. Gre na parket in opravi svoje delo. To je velika redkost. Na Balkanu smo vsi malo vročekrvni. Kako bi rekel ... Včasih, ko ne igramo dobro, postanemo malo nori. Ampak to je naravno," je v smehu razlagal Dragić. Eden od kanadskih novinarjev pa mu je odvrnil, da Rašo Nesterović pa že ni bil tak. "O, pa je bil. Verjemite mi. Mogoče ne tu v Torontu, ko je bil že proti koncu kariere. A je bil. Dobro ga poznam."

Goran Dragić
Sportal Dragić s porazom začel novo poglavje, Čančar zaradi težav počival #video
Luka Dončić
Sportal Dončić doživel brodolom
Ne spreglejte