Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 5. 2022,
13.15

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

1

Natisni članek

končnica Golden State Warriors Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 26. 5. 2022, 13.15

1 leto, 10 mesecev

Dončić ima priložnost, da postavi zgodovinski mejnik v ligi NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

1

Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po zmagi na domačih tleh na četrti tekmi konferenčnega finala lige NBA imajo v taboru Dallas Mavericks spet upanje, da bi lahko tudi na gostovanju v noči na petek pri Golden State Warriors prišli do skalpa in si podaljšali sezono. Za zdaj še nobenemu klubu ni uspelo zaostanka z 0:3 spremeniti v napredovanje.

Jayson Tatum  Jaylen Brown
Sportal Boston v Miamiju do zaključne žoge za finale
Luka Dončić
Sportal Dončić po zmagi spregovoril tudi o grozovitem dogodku v Teksasu

Končnica lige NBA poteka ekspresno, saj se tekme v finalu tako zahodne kot tudi vzhodne konference vrstijo na dva dni. Tako se je moral Luka Dončić s soigralci po zmagi na četrti tekmi odpraviti na 2.300 kilometrov dolgo pot v San Francisco, kjer se bodo v noči na petek ob 3. uri zjutraj spet reševali pred izpadom.

"Verjamem, da lahko napredujemo. Do konca bom. Gremo iz tekme v tekmo," je po zmagi s 119:109 povedal Dončić. Dallas Mavericks so tako znižali zaostanek za Golden State Warriors na 1:3. Superzvezdnik nič drugače ne razmišlja pred peto tekmo. "Moramo verjeti. Do konca bomo," je jasen košarkar s številko 77 na dresu.

Že pred četrtim obračunom se je veliko govorilo o tem, kakšne so sploh realne možnosti Teksašanov, da bi spremenili potek dogodkov v finalu Zahoda in se uvrstili v veliki finale lige NBA. Zgodovina ni na njihovi strani. Prav nobenemu klubu v vsej zgodovini lige namreč ni uspelo zaostanka z 0:3 spremeniti v napredovanje. Če bi to uspelo Dončiću in soigralcem, bi bil to zgodovinski mejnik.

Luka Dončić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Naklonjen jim prav tako ni podatek, koliko ekip je spremenilo zaostanek z 1:3 v skupno zmago. Trinajst ekip se lahko pohvali s tem, da so po sedmi tekmi napredovale v naslednji krog končnice.

Ekipi Cleveland Cavaliers je leta 2016 uspelo spisati prav posebno zgodbo v finalu lige NBA. Potem ko je zaostajala z 1:3, je nato na krilih LeBrona Jamesa osvojila šampionski prstan.

Denver Nuggets so edina ekipa v ligi NBA, ki je v eni sezoni na več dvobojih zaostanek z 1:3 spremenila v končni uspeh. Dvakrat jim je to uspelo, najprej v prvem krogu proti Utah Jazz, za tem še v drugem proti LA Clippers, nato pa jim tovrstne senzacije ni uspelo zrežirati v konferenčnem finalu proti kasnejšim prvakom Los Angeles Lakers.

Golden State Kerr
Sportal Vidno pretreseni trener Warriors: Kdaj bomo kaj naredili!
Luka Dončić
Sportal Dončićev Dallas vstal kot feniks iz pepela, izjemnemu Luki posebna nagrada!
Ne spreglejte