Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
6. 11. 2015,
15.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Domen Lorbek reprezentanca

Petek, 6. 11. 2015, 15.57

8 let

Domen Lorbek še nikdar bolje pripravljen, a ne igra

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Verjetno se sprašujete, kje je Domen Lorbek košarkarsko aktiven. Trenutno trenira v Sloveniji in čaka na kakšno od izpraznjenih mest. Turška zgodba z Gaziantepom še ni končana.

V poletnem obdobju smo videli Domna Lorbka na pripravljalnih tekmah igrati za turški Gaziantep, katerega član je bil prej dve sezoni. Videti je bilo, da bo pod taktirko Jureta Zdovca igral tudi v prihodnje, a se je nato vse skupaj zaustavilo.

"Z ekipo sem bil na pripravah in igral na tekmah, potem pa ni šlo. Dolžni so mi bili kar nekaj denarja. Prav tako me niso registrirali. Ne vem, ali bo šlo vse skupaj na Fibo, ker so mi dolžni denar, ali ne. Pogajajo se še. Najraje bi videl, da bi vse skupaj uredili po običajni poti," pravi Domen, ki urejanje stvari prepušča agentu.

Rad bi dve tekmi na teden

V letošnjem poletju ni igral za slovensko reprezentanco, saj je želel regenerirati telo in se pripraviti na novo sezono. Po svetovnem prvenstvu v Španiji je imel v prejšnji sezoni kar nekaj zdravstvenih težav, zato je tudi odpovedal nastop za izbrano vrsto.

Na vprašanje, ali je imel občutek, da ga je Zdovc še naprej želel imeti pod svojim okriljem pri Gaziantepu, je odgovoril: "Imel sem občutek, da je želel, da ostanem. V klubu naj bi hoteli, da znižam pogodbo, vendar mi niso ničesar ponudili. Hoteli so, da grem in si poiščem nov klub."

V tem trenutku je najtežje najti delodajalca, saj so se lige praktično šele začele. Ob rezultatskih krizah ali poškodbah se začenjajo odpirati vrata za tiste, ki so na košarkarski tržnici: "Ne vem, kje bo moja naslednja postojanka. Fizično sem super pripravljen. Mislim, da bolje kot kdajkoli. Nimam nobenih težav. Dnevno treniram z ekipo in čakam. Rad bi takšno sredino, v kateri bi igral dve tekmi na teden – torej v evroligi ali EuroCupu."

Če bom zdrav, bom vedno na voljo. Seveda, če me bodo hoteli.

Na treningih mu družbo dela brat Erazem Lorbek, ki se vrača v pogon, a še ni jasno, kdaj ga bomo lahko spet videli aktivnega na parketu.

Beseda je razumljivo nanesla tudi na reprezentančno prihodnost. Domen šteje 30 pomladi in še zdaleč ni rekel zadnje besede: "Lani sem imel po svetovnem prvenstvu težave z mišico. Ker so bili v klubu malce nezadovoljni, sem se odločil, da bom poleti trdo delal za novo klubsko sezono. Malce narobe svet, če pogledam, kje sem zdaj. Za reprezentanco bom vedno pripravljen igrati. Vse je odvisno od moje sezone. Nisem namreč več star 20 let. Če bom zdrav, bom vedno na voljo. Seveda, če me bodo hoteli," se je zasmejal Domen.

Ne spreglejte