Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
16. 11. 2020,
9.45

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

2

Natisni članek

NBA Dennis Schröder Danny Green Anthony Davis Los Angeles Lakers

Ponedeljek, 16. 11. 2020, 9.45

3 leta, 5 mesecev

LOS ANGELES LAKERS

Davis zahteva novo pogodbo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

2

Anthony Davis | Anthony Davis: še naprej med LA Lakers? | Foto Reuters

Anthony Davis: še naprej med LA Lakers?

Foto: Reuters

Medtem ko je nemški reprezentant Dennis Schröder z eno nogo že prestopil prag LA Lakers, prvake čakajo pogajanja z enim od ključnih mož. Anthony Davis, kot vse kaže, želi novo pogodbo.

Natančno 36 dni je minilo od zadnje tekme finala korona sezone v ligi NBA, v kateri so LA Lakers dokončno strli odpor Dragićevega Miamija. In prav čez 36 dni se bo v ZDA že dvignil zastor nove sezone, zato bodo klasična medsezonska opravila letos zanesljivo potekala hitreje. Že v tednu, ki prinaša tudi nabor lige NBA (18. 11.), se odpira tudi igralska tržnica in zdi se, da bo na začetku še posebej živahno prav pri prvakih iz Kalifornije.

Status prvega zvezdnika sicer ni sporen. MVP finala LeBron James ima v žepu čvrsto pogodbo, po kateri bo lahko prihodnje poletje sam odločal o tem, ali bo sodelovanje z Jezerniki potegnil v leto 2022. Kot vse kaže, bodo morali v Los Angelesu že v prihodnjih tednih rešiti status drugega člana šampionskega tandema.

Dennis Schröder na poti v Kalifornijo | Foto: Reuters Dennis Schröder na poti v Kalifornijo Foto: Reuters

Anthonyju Davisu se namreč izteka veljavna pogodba. Konkretno ta sicer velja tudi za prihodnjo sezono, a se lahko košarkar že zdaj odloči na selitev na trg povsem prostih igralcev. Jasni namigi iz Amerike pričajo o tem, da bo 27-letni krilni center storil prav to. Odrekel naj bi se preostalemu letu pogodbe, ki bi mu sicer prinesel kar 28,7 milijona ameriških dolarjev. Zvezdnik, ki je v nedavno končani končnici v povprečju dosegal 27,7 točke, 9,7 skoka, in 3,5 asistence, sicer ne skriva, da bi rad ostal del šampionske zasedbe, a je njegova "igra" jasna. Po odlični sezoni si namreč želi izboriti večletno pogodbo z bogato dolarsko varnostjo.

O podaljšanju sodelovanja s prvaki odločajo tudi Rajon Rondo, Kentavious Caldwell-Pope in Avery Bradley, ameriški mediji pa ob tem poročajo o prvi kupčiji moštva iz Los Angelesa. Na izhodnih vratih se je znašel nekdanji član ljubljanske Olimpije Danny Green, sicer prvak s kar tremi klubi (SA Spurs, Toronto, Lakers). Kot vse kaže, ga že čaka dres Oklahoma City Thunder. V nasprotno smer pa bo potoval gansko-nemški zvezdnik Dennis Schröder, ki je v pretekli sezoni navduševal s povprečjem 18,9 točke.

LeBron James, Los Angeles Lakers
Sportal Prvaki NBA bodo v novo sezono vstopili brez gledalcev
Sportal James, edini košarkar z več prodanimi dresi od Dončića, menja številko
LeBron james
Sportal Četrti za LeBrona, prvi za prvo damo
Ne spreglejte