Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 10. 2020,
14.33

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

3

Natisni članek

Los Angeles Lakers Luka Dončić Luka Dončić LeBron James Anthony Davis

Ponedeljek, 19. 10. 2020, 14.33

3 leta, 6 mesecev

LeBron James nič več 23, ampak spet 6

James, edini košarkar z več prodanimi dresi od Dončića, menja številko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

3

Najkoristnejši igralec letošnjega finala košarkarske lige NBA LeBron James, ki je z Los Angeles Lakers osvojil naslov, v novi sezoni na dresu ne bo več nosil številke 23. Vrača se k številki 6, ki jo je v preteklosti že imel.

LeBron James in Anthony Davis bosta v sezoni 2020/21 pri Los Angeles Lakers zamenjala številki. | Foto: Reuters LeBron James in Anthony Davis bosta v sezoni 2020/21 pri Los Angeles Lakers zamenjala številki. Foto: Reuters

Anthony Davis in LeBron James sta že v svoji prvi skupni sezoni pri Los Angeles Lakers osvojila naslov prvaka, v prihodnosti pa se ne nameravata ustaviti.

Da sta se v ekipi, ki se po novem ponaša s kar 17 naslovi najboljšega v ligi NBA, zelo dobro ujela, je jasno že nekaj časa, očitno pa želi James te vezi dodatno utrditi. No, pravzaprav je to poskušal narediti že pred letom dni, a mu pri podjetju Nike, s katerim sodeluje, tega niso dopustili, saj naj bi jih o svoji želji prepozno obvestil.

Zdaj so najboljšemu košarkarju na svetu prižgali zeleno luč, tako da bo v novi sezoni namesto številke 23 nosil številko 6, ki jo je nosil že pri Miami Heat in tudi v reprezentanci ZDA.

James se je za tak korak odločil, ker je želel osrečiti Antonyja Davisa, ki mu je številka 23 zelo pri srcu, nosil jo je že pri New Orleans Pelicans in jo bo po novem tudi v Los Angelesu. V prejšnji sezoni je sicer imel številko 3.

Številka 77 Dallas Mavericks. Drugi najbolj prodajani košarkarski dres na svetu. | Foto: Getty Images Številka 77 Dallas Mavericks. Drugi najbolj prodajani košarkarski dres na svetu. Foto: Getty Images

Ta novica je precej pomembna za ligo NBA in Nike, saj je Jamesov dres najbolj prodajan v celotni ligi, zelo visoko pa kotira tudi Davisov, od katerega več dresov je od zagona drugega dela prejšnje sezone ob Jamesu prodal le še en košarkar - Luka Dončić.

Ne spreglejte