Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 5. 2021,
6.28

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

5

Natisni članek

New York Knicks Atlanta Hawks Boston Celtics Brooklyn Nets Los Angeles Clippers Liga NBA Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 29. 5. 2021, 6.28

2 leti, 10 mesecev

Liga NBA, 28. maj, končnica

Dončić z bolečinami do 44 točk, a je bilo premalo za tretjo zmago Dallasa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

5

Luka Dončić | Dončić je s 44 točkami dosegel svoj najboljši točkovni izkupiček v končnicah lige NBA. | Foto Gulliver/Getty Images

Dončić je s 44 točkami dosegel svoj najboljši točkovni izkupiček v končnicah lige NBA.

Foto: Gulliver/Getty Images

V noči na soboto so Dallas Mavericks v prvem krogu končnice lige NBA na domačem parketu gostili LA Clippers in na koncu izgubili z izidom 108:118. Trenutno je izid v zmagah 2:1 za Dallas. Atlanta Hawks je doma premagala New York Knicks s 105:94 in zdaj vodi z 2:1, Boston Celtics pa so prvič premagali Brooklyn Nets 125:119 in znižali zaostanek v zmagah na 1:2.

Vrhunci Luke Dončića na tretji tekmi proti LA Clippers

Slovenski košarkar je svojo nalogo dobro opravil, medtem ko so bili njegovi soigralci malo manj razpoloženi. | Foto: Gulliver/Getty Images Slovenski košarkar je svojo nalogo dobro opravil, medtem ko so bili njegovi soigralci malo manj razpoloženi. Foto: Gulliver/Getty Images Dončić razpoložen, preostali malo manj

Slovenski košarkar Luka Dončić je bil na tretji tekmi znova najboljši igralec Dallasa. Ljubljančan je dosegel izjemnih 44 točk, ob tem pa dodal še devet skokov in devet asistenc. Dončić je imel met iz igre 15-28, zelo dobro mu je šel met za tri točke. Od 13 poskusov je zadel sedemkrat, isto statistiko je imel tudi pri izvajanju prostih metov.

A na koncu je bilo to premalo za tretjo zmaga Dallas Mavericks. Če je imel naš košarkar mirno roko, so bili njegovi soigralci skromnejši. Predvsem se je izgubil Kristaps Porzingis, ki je dosegel zanj skromnih devet točk. Maxi Kleber in Jalen Brunson sta prispevala 14 točk.

Luka Dončić je ob polčasu začutil nenavadne bolečine. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Luka Dončić je ob polčasu začutil nenavadne bolečine. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nenavadne bolečine v vratu

Na novinarski konferenci je 22-letni slovenski košarkar razkril, da je ob odmoru začutil bolečine v vratu, te pa so se pozneje razširile po roki. Ko je bil na klopi, so ga klubski fizioterapevti celo masirali. Sam meni, da do naslednje tekme ne bo imel težav. "Čudno je. Nekaj masaže, leda in upam, da bo vse v redu," je na novinarski konferenci povedal naš košarkarski as. Žal mu je, da navijačem, teh se je v dvorani zbralo nekaj več kot 17 tisoč, niso mogli pokloniti zmage. Upa, da jim bo uspelo na četrti tekmi, ko bodo znova igrali doma.

Kawhi Leonard je na tretji tekmi Dallasu natresel 36 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kawhi Leonard je na tretji tekmi Dallasu natresel 36 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Leonard s 36 točkami najboljši košarkar LA Clippers

Pri gostujočih košarkarjih je blestel Kawhi Leonard. Devetindvajsetletni košarkar se je ustavil pri 36 točkah, dosegel pa še osem skokov in tri asistence. Zelo razpoložen je bil tudi Paul George, ki je za prvo zmago v seriji proti Dallasu dosegel 29 točk, sedem skokov in štiri asistence.

Tekmo bolje začel Dallas, nato pobudo prevzeli gostje Tekma je bila na trenutke tudi napeta. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tekma je bila na trenutke tudi napeta. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Tekmo so veliko bolje začeli košarkarji Dallasa, saj so v uvodnih minutah tekme povedli z 11:0, Clippersi pa so prvi koš dosegli šele v deseti minuti tekme. V nadaljevanju so gostujoči košarkarji vendarle našli svoj ritem in se ob koncu prve četrtine Dallasu približali na vsega tri točke (34:31).

Druga četrtina je bila bolj izenačena. Pet minut pred koncem te četrtine so gostje prvič na tekmi prišli do vodstva (50:51). Vmes sta bili ekipi nekajkrat izenačeni, a ob polčasu je bil izid 61:63 za LA Clippers. Drugo četrtino so gostujoči košarkarji dobili z razliko petih točk (27:32).

Tretja četrtina se je ravno tako odvijala tudi po željah kalifornijske ekipe, saj so jo dobili z izidom 26:25. Nič drugače ni bilo v zadnji četrtini. Dobre tri minute pred koncem tekme so gostje vodili že za dvanajst točk (112:100), in v tistem trenutku je bilo že bolj kot ne jasno, da bo šla zmaga v roke LA Clippers. Zadnjo četrtino so Clippersi dobili z 29:22.

 Jayson Tatum je za Boston dosegel 50 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jayson Tatum je za Boston dosegel 50 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Tatum je za Boston dosegel 50 točk

Atlanta je na tretji tekmi prvega kroga končnice v vzhodni konferenci premagala New York s 105:94 in zdaj vodi z 2:1 v zmagah.

Košarkarji Bostona so dobili tretjo tekmo končnice s 125:119 in tako zmanjšali zaostanek za Brooklynom, ki vodi z 2:1 v zmagah. Za Boston je Jayson Tatum dosegel 50 točk.

Liga NBA, 28. maj, 1. krog končnice

Vzhod
Atlanta Hawks : New York Knicks 105:94 /2:1/
Young 21, 14 asis., 1 skok, Bogdanović 15, 8 sk., 3 asis, Collins 14, 6 sk; Rose 30, 6 sk., 5 asis., Randle 14, 11 sk., 

Boston Celtics : Brooklyn Nets 125:119 /1:2/
Tatum 50, 6 sk., 7 asis., Smart 23, 6 asis., 3 sk.; Harden 41, 10 asis., 7 sk.; Durant 39, 9 sk., 1 asis., 

Zahod
Dallas Mavericks : Los Angeles Clippers 108:118 /2:1/
Dončić 44, 9 sk., 9 asis., met iz igre 15-28, met za tri točke 7-13, prosti meti 7-13, 5 izgubljenih žog, Kleber 14, skok in asistenca, Brunson 14, 2 sk. 1 asis.; Leonard 36, 8 sk., 3 asis., George 29, 7 sk., 4 asis.

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še: 

Goran Dragić
Sportal Minimalne možnosti: visok in boleč poraz za Dragića in njegov Miami
Russell Westbrook
Sportal Velik udarec za Washington, poškodovanega Westbrooka zasuli s pokovko #video
Luka Dončić
Sportal Izjemna predstava Dončića v Los Angelesu
Ne spreglejte