Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 1. 2016,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Beno Udrih Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Golden State Warriors

Ponedeljek, 11. 1. 2016, 16.39

8 let

Curryju ni mogel do živega niti najboljši Slovenec (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Slovenski" Miami Heat je v ligi NBA izgubil na gostovanju pri branilcih naslova Golden State Warriors. Goran Dragić je proti prvakom dosegel 13 točk, Beno Udrih ni stopil na parket.

Bojevniki so na domačem parketu v dvorani Oracle Arena v Oaklandu nepremagljivi. V rednem deli lige NBA niso doma poraza izkusili že 36 tekem zapored. To je četrti najdaljši niz v zgodovini tekmovanja. Najdaljšega si lasti Chicago Bulls, ki je v sezoni 1996/97 doma razveselil navijače na 44 zaporednih srečanjih. Golden State se je na večni lestvici na četrtem mestu izenačil s Philadelphio, ki je v sezoni 1966/67 prav tako nanizala 36 zaporednih domačih zmag.

Do živega jim niso mogli tudi košarkarji Miami Heat, za katere je na zahtevnem gostovanju v Kaliforniji zaigral le eden izmed dveh slovenskih legionarjev. Goran Dragić je odigral skoraj 36 minut in prispeval 13 točk. V obrambi mu je velike težave povzročal vroči Stephen Curry, ki je kljub sorazmerno skromnem metu prispeval 31 točk in bil prvi strelec večera. Njegovi meti za tri točke niso bili tako natančni kot sicer. Od prvih devetih poizkusov je zadel le dva.

Beno Udrih je dvoboj spremljal v vlogi gledalca, saj mu trener ni namenil niti minute igranja.

Golden State ostajajo vodilna ekipa prvenstva, najbližji zasledovalci pa so Ostroge iz San Antonia. Na gostovanju v New Yorku so poteptale Brookyln. Ugnale so ga kar za 27 točk. To je bila že njihova osma zaporedna zmaga. Moštvo iz Teksasa je prvi polčas dobilo za devet točk, v nadaljevanju pa dvignilo ritem in zlahka odpravilo nemočne gostitelje. Prvo ime srečanje je s 25 točkami in 11 skoki postal Marcus Aldrdige.

Ne spreglejte