Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2024,
21.43

Osveženo pred

2 uri, 29 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

Devin Robinson Devante Jones Zvezdan Mitrović košarka Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sobota, 14. 9. 2024, 21.43

2 uri, 29 minut

Pripravljalna tekma

Cedevita Olimpija na generalki ugnala Trst

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Bine Prepelič, Cedevita Olimpija | Zmaji so ugnali Trst. | Foto KK Cedevita Olimpija/Tine Ružič

Zmaji so ugnali Trst.

Foto: KK Cedevita Olimpija/Tine Ružič

Košarkarji Cedevite Olimpije so v koprski Areni Bonifika na zadnji pripravljalni tekmi z rezultatom 89:67 premagali Trst. Prvi uradni tekmovalni test jih čaka že v torek.

Cedevita Olimpija je uspešno zaključila obdobje pripravljalnih tekem in se z zmago nad Trstom (89:67) v soboto v koprski Areni Bonifika pobrali po dveh porazih na turnirju v Tivoliju, kjer so Zmajem nasproti stali evroligaši. Prva uradna preizkušnja za aktualne slovenske državne prvake sledi že v torek ob 18.00 v Laškem, kjer se bodo za prvo lovoriko v sezoni, slovenski Superpokal, pomerili s Krko.

Po izenačenem prvem polčasu (35:35), so se Zmaji v drugem razigrali, sredi zadnje četrtine vodili s +17 (78:61), nato pa dvoboj mirno pripeljali do konca in zabeležili zanesljivo zmago.

Devin Robinson je bil s 15 točkami najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe, temu je dodal še šest skokov. Sledil mu je DeVante’ Jones z 10 točkami in petimi asistencami. Med strelce so se vpisali vsi igralci, ki so stopili na parket. Žiga Daneu in Lovro Gnjidić sta tekmo preventivno izpustila.

Trener Zvezdan Mitrović z vsem videnim vseeno ni bil zadovoljen: "Rezultatsko je bila dobra tekma, a nisem najbolj zadovoljen. Preizkusili smo nekaj novih stvari, ki smo jih vadili ta teden, neke nove obrambne sisteme. Potrebovali bomo veliko časa. Igralci se še vedno ne poznajo med seboj. Še vedno ne vedo, česa je kdo sposoben. Tu je precej prostora za napredek v naši igri. Vseeno pa je lepo, da smo premagali Trst, ki ni slabo moštvo. Vsi igralci so dobili priložost za igro, igrali so tudi nekateri igralci, ki na preteklih tekmah niso blesteli, in odigrali so solidno. Lepo je zmagovati, vidim pa veliko dela, ki nas še čaka, četudi nimamo več veliko časa do začetka sezone."

Žiga Daneu
Sportal Žiga Daneu želi minute: Neizmerno motiviran, da postanem boljši
Cedevita Olimpija Devin Robinson
Sportal Robinson: Več se moramo smejati, zabavati in samo uživati v igri
slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Venezuela SP 2023 Jaka Blažič
Sportal Jaka Blažič reprezentanco postavil pod vprašaj
Ne spreglejte