Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
22. 8. 2020,
7.58

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,14

15

Natisni članek

Dallas Mavericks NBA Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 22. 8. 2020, 7.58

3 leta, 8 mesecev

Poškodba Luke Dončića

Poškodba: bo Dončić sploh še lahko igral? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,14

15

Luka Dončić | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

"Srečo sem imel, da je bil moj levi gleženj," je po tekmi razlagal Luka Dončić, potem ko je moral na tretji tekmi končnice proti LA Clippers zaradi poškodbe zapustiti igrišče. Ljubljančan je o svojem nadaljevanju igranja precej optimističen, močno pa si ga želijo tudi v ekipi.

Luka Dončić
Sportal Boleč trojni dvojček za Dončića

Tokrat si je zvil levi gleženj. Po tekmi je Luka dejal, da poškodba ni tako huda. | Foto: Gulliver/Getty Images Tokrat si je zvil levi gleženj. Po tekmi je Luka dejal, da poškodba ni tako huda. Foto: Gulliver/Getty Images

Marsikateremu ljubitelju slovenske košarke je v noči na soboto zastal dih, potem ko je Luka Dončić v tretji četrtini tekme proti LA Clippers obležal na tleh. Tako kot že dvakrat v tej sezoni si je slovenski košarkar zvil gleženj. V bolečinah in z grimasami je moral zapustiti parket. V zadnji četrtini se je vrnil, poskusil igrati, a je kmalu spoznal, da ne bo zmogel. Tekmo so na koncu dobili LA Clippers z izidom 120:122. Kljub poškodbi je Luka v svojo statistiko vpisal še en trojni dvojček. Dosegel je 13 točk, 10 skokov in 10 asistenc.

Luka se je poskusil vrniti na parket, a je kmalu videl, da ne bo mogel igrati. Razočaranje je bilo veliko.

Luka meni, da je imel še srečo

Takoj po tekmi se je Luka zdel precej optimističen, a podrobnosti o njegovi poškodbi so za zdaj zavite v tančico skrivnosti. "Ni tako slabo. Če sem iskren, sem imel srečo, da je bil levi gleženj, ne desni," je uvodoma povedal eden od najbolj vročih košarkarjev v ligi NBA. Dončić si je namreč v letošnji sezoni že dvakrat zvil desni gleženj in moral zaradi tega skupno počivati kar 11 tednov.

Tako je Luka zapustil dvorano po tekmi.

"Bolje, da sem zapustil parket"

Še enkrat več je Dončić pokazal, kako si želi zmagovati na parketu in pomagati svojim soigralcem. V zadnji četrtini, ko so mu oskrbeli gleženj, se je vrnil na parket. A kmalu je videl, da ne bo mogel pomagati svojim soigralcem, in ga razočaran zapustil.

"Želel sem se vrniti. Vedel sem, da imamo še vedno možnosti za zmago, želel sem pomagati svojim soigralcem. Lahko bi tekel, vendar se nisem mogel odriniti z leve noge. Zato je bilo bolje, da grem ven in pustim, da igra nekdo drug," je razlagal 21-letni košarkar, ki bo jutri šel na magnetno resonanco. "Bomo videli, kako bo. Več bomo vedeli jutri," je še dodal.

"Upam, da je zdravniška ekipa poskrbela zanj in da se bo vrnil že na naslednji tekmi." | Foto: Gulliver/Getty Images "Upam, da je zdravniška ekipa poskrbela zanj in da se bo vrnil že na naslednji tekmi." Foto: Gulliver/Getty Images

Porzingis si močno želi, da bi se Luka vrnil že na naslednji tekmi

S podobnimi besedami je Dončićevo poškodbo komentiral tudi Rick Carlisle. Tudi on je namreč povedal, da se je Luka želel vrniti na vsak način, vendar se ni mogel gibati tako, kot bi si želel. "Videli bomo, kako bo v nedeljo zjutraj."

V ekipi si ga zelo želi tudi moštveni kolega Kristaps Porzingis, s katerim se na igrišču zelo dobro dopolnjujeta. Latvijec pravi, da ga v ekipi še kako potrebujejo za prihodnje tekme. "Upam, da je zdravniška ekipa poskrbela zanj in da se bo vrnil že na naslednji tekmi," je po tekmi povedal Porzingis, ki je bil s 34 doseženimi točkami tudi najuspešnejši košarkar Dallas Maevricks.

Bilo je tudi nekaj vroče krvi. | Foto: Gulliver/Getty Images Bilo je tudi nekaj vroče krvi. Foto: Gulliver/Getty Images Kdo je Luki spet prvi kril hrbet?

Tekme v končnici lige NBA so nekaj posebnega, saj šteje vsaka tekma. Zato je na igrišču med igralci še toliko bolj napeto. Spomnimo, kako so Kristapsa Porzingisa na prvi tekmi izključili, potem ko se je Luki postavil v bran. Tokrat sta imela nekaj besednih dvobojev Luka Dončič in Montrezl Harrell. Med njima je počilo že v prvi četrtini, a jim je uspelo, da so ju še pravi čas ločili. Uganete, kdo se je Luki spet prvi postavil v bran? Nihče drug kot Porzingis.

 

Ne spreglejte