Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 5. 2020,
11.05

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Michele Roberts NBPA Adam Silver Liga NBA Chris Paul

Sreda, 13. 5. 2020, 11.05

3 leta, 11 mesecev

Sindikar NBPA zahteva odgovor

Anketa o ligi NBA povzroča zmedo, zvezdniki so si enotni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
LeBron James Giannis Antetokounmpo | LeBron James in Giannis Antetokounmpo spadata med največje zvezdnike lige NBA. Oba sta sodelovala v torkovi videokonferenci, ki jo je organiziral Chris Paul. | Foto Reuters

LeBron James in Giannis Antetokounmpo spadata med največje zvezdnike lige NBA. Oba sta sodelovala v torkovi videokonferenci, ki jo je organiziral Chris Paul.

Foto: Reuters

Ameriški mediji poročajo, da je sindikat košarkarjev severnoameriške lige NBA vsem igralcem poslal vprašalnik o nadaljevanju sezone. Anketa med igralci ne bo javna, sindikat NBPA pa od vseh košarkarjev zahteva odgovor o nadaljevanju tekem v času epidemije novega koronavirusa. Vodstvo NBPA je za The Athletic dejalo, da ni naročilo tovrstne ankete.

Sportal "Čančar je zver!!"

ESPN je poročal, da je sindikat košarkarjev od igralcev zahteval, da na vprašanje o nadaljevanju sezone odgovorijo z "da ali ne", vodstvo NBPA pa je za The Athletic dejalo, da ni naročilo in razposlalo prav nobene tovrstne ankete.

Izvršni direktor NBPA Michele Roberts, predsednik združenja igralcev Chris Paul in še nekaterimi drugi košarkarji so se na petkovi videokonferenci skupaj s komisarjem lige NBA Adamom Silverjem pogovarjali o najbolj aktualnih temah v ligi NBA in morebitnemu nadaljevanju sezone v času epidemije.

Silver je tedaj dejal, da se vseh 30 lastnikov klubov v ligi NBA zavzema za nadaljevanje sezone, ki je bila prekinjena 11. marca. Vodstvo lige intenzivno razmišlja, kako bi lahko pod streho spravilo preostale tekme rednega dela in končnico, natančnega načrta pa še nima. The Athletic poroča, da bo komisar lige NBA sprejel dokončno odločitev o nadaljevanju sezone v dveh do štirih tednih. 

Dallas Mavericks, Luka Dončić
Sportal Dončić in Dragić morda tudi v prihodnji sezoni pred praznimi tribunami

Zvezdniki bi nadaljevali sezono

Zvezdnik Oklahoma City Thunder Chris Paul (desno) je predsednik združenja igralcev lige NBA. | Foto: Reuters Zvezdnik Oklahoma City Thunder Chris Paul (desno) je predsednik združenja igralcev lige NBA. Foto: Reuters Yahoo Sports je poročal, da je Paul v torek organiziral zasebno videokonferenco z nekaterimi največjimi zvezdniki lige NBA, kot so LeBron James, Anthony Davis, Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo, Kawhi Leonard, Stephen Curry, Damian Lillard in Russell Westbrook. Vsi omenjeni igralci so izrazili željo, da bi se sezona - ob ustreznih zdravstvenih in varnostnih ukrepih - nadaljevala.

Časnik Los Angeles Times je v zvezi s tem zapisal, da se 70 odstotkov košarkarjev zavzema za nadaljevanje sezone, 30 odstotkov pa jih je proti.

V ligi NBA sodelujejo tudi trije slovenski legionarji. To so Luka Dončić (Dallas), Goran Dragić (Miami) in Vlatko Čančar (Denver). Vsem treh se nasmiha nastop v končnici lige NBA.

Luka Dončić Real Madrid Crvena Zvezda
Sportal Nov dan, novo veliko priznanje za Luko Dončića
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić in njegovo posebno orožje
Ne spreglejte