Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
26. 8. 2019,
4.00

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,41

3

Natisni članek

Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 26. 8. 2019, 4.00

1 leto, 9 mesecev

Športni direktor Jumbo Visme po spodbudni nedelji na Vuelti

Roglič poskrbel, da ima zdaj drugačen izraz na obrazu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,41

3

Primož Roglič Giro 13 etapa štart | Primož Roglič je v nedeljo odpeljal odlično in pridobil čas v boju za rdečo majico. | Foto Giro/LaPresse

Primož Roglič je v nedeljo odpeljal odlično in pridobil čas v boju za rdečo majico.

Foto: Giro/LaPresse

Po izjemni smoli na uvodni dan Dirke po Španiji, ko so kolesarji Jumbo Visme, vključno s Primožem Rogličem, na ekipnem kronometru kot pokošeni popadali po tleh, so se nizozemski ekipi dan pozneje obzorja spet razjasnila. V nedeljo je namreč slovenski kolesar zmanjšal zaostanek in dal vedeti, da ima močne noge. "Primož je bil zares dober," je bil športni direktor Grischa Niermann povsem drugačne volje kot v soboto.

Kolesarji Jumbo Visme so na sobotnem ekipnem kronometru veljali za osrednje favorite. Vsi so pričakovali, da si bodo pred tekmeci prikolesarili nekaj sekund naskoka, kar bi Primožu Rogliču malenkostno olajšalo delo v boju za skupno zmago na Vuelti.

Primož Roglič
Sportal Roglič po padcu takoj pokazal zobe in dal vedeti, kako se počuti

A se je zalomilo, ko se je po spletu nesrečnih okoliščin tik pred njihovim nastopom del cestišča zmočil. Tako kot kolesarji ekipe UAE Emirates na čelu z našim Tadejem Pogačarjem so se tudi tekmovalci Jumbo Visme znašli na tleh.

Skupni vrstni red na Vuelti:

 1. Nicolas Roche (Irs/Sunweb)                                5:26:12 
2. Nairo Quintana (Kol/Movistar)                              + 0:02 
3. Rigoberto Uran (Kol/EF Education First)                      0:08 
4. Mikel Nieve (Špa/Mitchelton-Scott)                           0:22 
5. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana)                              0:33 
6. Primoz Roglič (Slo/Jumbo-Visma)                              0:36
 
7. Wilco Kelderman (Niz/Sunweb)                                 0:38 
8. Sergio Higuita (Kol/EF Education First)                      0:40 
9. Davide Formolo (Ita/Bora-Hansgrohe)                          0:46 
10. Rafal Majka (Pol/Bora-Hansgrohe)                             0:46
...

Stik s trdo podlago je imel tudi Roglič. Zaradi nevšečnosti je njegova ekipa na cilj prikolesarila s 40-sekundnim zaostankom za zmagovalno ekipo Astane.

Slovenski ljubitelji kolesarstva in navijači Zasavca so se ustrašili, da ga bo doletela usoda z Gira, kjer je imel zaradi padca težave v nadaljevanju dirke.

Roglič: Spodbudno je

A je že dan pozneje dal vedeti, da se dobro počuti. Povrhu vsega je kolesaril v koncih, ki so mu dobro znani, saj je bil letos z ekipo na pripravah prav v Alicanteju, zato je poznal klance od Benidorma do Calpeja.

In prav pri zadnjem se je skupaj s peterico kolesarjev odločil za pobeg. Ko je bilo videti, da bo o etapnem zmagovalcu odločil šprint šesterice, je odskočil Kolumbijec Nairo Quintana (Movistar).

Primož je pristal na tretjem mestu in bil zadovoljen z doseženim: "Zelo težko je bilo. Na koncu nisem imel več moči v nogah za etapno zmago. Zaradi padca nisem trpel in zadovoljen sem s tretjim mestom ter časom, ki smo ga pridobili nazaj. Po Giru nisem dirkal z izjemo državnega prvenstva, zato nisem vedel, v kakšni pripravljenosti bom. Spodbudno je, kar mi daje dodatno samozavest."

Primož Roglič
Sportal Roglič jo je po nesrečnem padcu dobro odnesel

"Spet smo v igri, Kruijswijk zaradi padca z bolečimami v kolenu"

Noč na ponedeljek je bila v hotelu, kjer je nastanjena ekipa Jumbo Visme, bistveno bolj mirna kot tista na nedeljo. Športni direktor Grischa Niermann je pohvalil delo kapetana ekipe in bil vidno zadovoljen z izplenom drugega dne Vuelte.

"Etapa je bila izjemno težka. Tempo je bil zelo hiter. Kot smo pričakovali, je na zadnjem vzponu eksplodiralo. Veliko je bilo takšnih, ki so pričakovali, da bomo na koncu videli šprint manjše skupine, vendar je bila etapa težja od pričakovanj. Kot ekipa smo zelo dobro kolesarili. George (Bennett, op. a.) in Primož sta bila zares dobra. Primož je bil nasploh zelo motiviran po tem, kar se je zgodilo v soboto. Lahko rečemo, da smo po sobotnem razočaranju spet v igri," ima Niermann zdaj, ko se je Roglič vrnil v boj za skupno zmago, povsem drugačen izraz na obrazu.

Slabši dan je imel drugi kapetan Steven Kruijswijk, ki je izgubil dragocen čas. Nizozemec za vodilnim Nicolasem Rochejem (Team Sunweb) – v nedeljo je bil drugi – v skupnem seštevku zaostaja že dve minuti in 19 sekund, medtem ko je Roglič napredoval na šesto mesto, njegov zaostanek pa je 36 sekund.

"Steven je imel slab dan. Veliko težav ima s kolenom. V soboto je grdo priletel v ograjo. Jasno je, da bi ga radi imeli v skupnem seštevku višje, vendar dirke še ni konec," je sklenil Niermann.

Primož Roglič
Sportal Kaos na Vuelti: Roglič in Pogačar padla na kronometru #video
Ne spreglejte