Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2024,
11.18

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,31

Natisni članek

Natisni članek

Visma | Lease a Bike Wout van Aert

Sreda, 18. 9. 2024, 11.18

1 teden, 1 dan

Wout van Aert se je odločil, da bo kariero končal v ekipi Visma | Lease a Bike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,31
Wout Van Aert Primož Roglič | Wout van Aert bo ostal zvest ekipi Visma | Lease a Bike vse do konca kariere. | Foto Unipublic/Sprint Cycling Agency

Wout van Aert bo ostal zvest ekipi Visma | Lease a Bike vse do konca kariere.

Foto: Unipublic/Sprint Cycling Agency

Belgijski kolesarski zvezdnik Wout van Aert je podaljšal pogodbo z zdajšnjo ekipo Visma | Lease a Bike, za katero bo kolesaril do konca kariere, so sporočili iz ekipe.

Wout van Aert je imel že zdaj sklenjeno pogodbo do leta 2026 z ekipo Visma | Lease a Bike. Velikokrat se je v letošnjem poletju pojavil v kombinacijah z ekipo Red Bull – BORA – hansgrohe, kjer je član Primož Roglič. Zlasti po prihodu pokrovitelja energetske pijače v vrste nemškega kluba. Povrhu vsega je prav Red Bull osebni pokrovitelj Wouta, zato so bila namigovanja toliko glasnejša.

A se je Belgijec, ki bo zaradi padca na Vuelti izpustil svetovno prvenstvo v Zürichu, odločil, da še podaljša sodelovanje z Vismo | Lease a Bike. Kot so pri ekipi zapisali v sporočili za javnost, se je njegova pogodba podaljšala za nedoločen čas, kar pomeni, da bo kariero končal v ekipi, za katero kolesari vse od leta 2019.

"To je edinstveno v našem športu, a obema stranema o tem ni bilo treba dolgo razmišljati," pravi Richard Plugge, izvršni direktor ekipe Visma | Lease a Bike, in nadaljuje: "Wout je seveda fantastičen kolesar. Je vsestranski: sprinter, klasični kolesar, dober v kronometru in v svojih najboljših dneh zmaga tudi v gorski etapi, kot je znamenita zmaga na Montu Ventoux na Dirki po Franciji. A poleg tega je Wout res postal pomemben nosilec naše kulture in nepogrešljiv člen v naši ekipi. Je kolesar, ki dela tudi druge v ekipi boljše."

"Ni mi bilo treba dolgo razmišljati, ko je prišla ta ideja. Najprej zato, ker v ekipi delamo z najboljšimi ljudmi in najboljšo opremo. Skupaj nenehno iščemo izboljšave, kar pomeni, da se razvijamo individualno, pa tudi kot ekipa. To res počnemo skupaj, vendar se v tej ekipi počutim kot doma, kar je zame zelo pomembno. Ekipa je edinstvena in mi ustreza že pet let. Želim ostati v tej sredini, zato sem se odločil, da ostanem tukaj za vedno. In to je res dober občutek."

Primož Roglič, Vuelta 2024
Sportal Primož Roglič stoji pred posebnim izzivom
Jan Tratnik
Sportal Zdaj je tudi uradno, Jan Tratnik k Rogliču
Primož Roglič, TDF 2024, 12. etapa
Sportal Primož Roglič pomislil celo na konec kariere: Kaj mi je tega treba?
Ne spreglejte