Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 2. 2023,
8.42

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

3

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Dirka po Algarveju vožnja na čas Tom Pidcock

Ponedeljek, 20. 2. 2023, 8.42

1 leto, 2 meseca

Dirka po Algarveju

Vratolomna rešitev britanskega mojstra, ki navdušuje splet #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

3

Tom Pidcock | Tom Pidcock | Foto Guliverimage

Tom Pidcock

Foto: Guliverimage

23-letni britanski kolesar Tom Pidcock je na zaključnem kronometru Dirke po Algarveju znova dokazal, da spada med tehnično najbolj dovršene kolesarje na svetu. Spretno reševanje pred padcem na kronometrskem kolesu je navdušilo ljubitelje kolesarstva.

23-letni britanski kolesar Tom Pidcock je bil pred zaključnim, 24,4 kilometra dolgim kronometrom Dirke po Algarveju vodilni kolesar na dirki. Pred prvim zasledovalcem, Belgijcem Ilanom Van Wilderjem (Soudal - Quick Step), je imel zgolj pet sekund prednosti, zato je vedel, da šteje vsaka stotinka. Temu primerno tvegana je bila tudi vožnja na čas.

V enem od ovinkov v levo je zdrsnil s ceste, tam pa se je rešil v slogu najbolj dovršenih ciklokros kolesarjev. Ko je na družbenih omrežjih tudi sam delil Eurosportov posnetek vratolomnega reševanja, je zraven v šali napisal, da če že ni mogel spremljati nedeljske ciklokros dirke, si je sam pripravil svojo ciklokros progo.

Pidcock na olimpijski progi leta 2021 v Tokiu, kjer je postal olimpijski prvak v krosu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pidcock na olimpijski progi leta 2021 v Tokiu, kjer je postal olimpijski prvak v krosu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Z vrha zdrsnil na sedmo mesto

Skorajšnji padec ga je sicer stal nekaj dragocenega časa. V cilj je pripeljal z 19. časom, minuto in 27 sekund za zmagovalcem etape Stefanom Küngom ter minuto in 11 sekund za skupnim zmagovalcem in klubskim kolegom Danijem Martínezom, v skupnem seštevku dirke pa zdrsnil na 7. mesto. 

"Bilo je kar precej zahtevno. V položaju za kronometer mi nikakor ni uspelo iz sebe spraviti prave moči. To kaže na to, da na kolesu za kronometer nisem preživel dovolj časa," je razlagal v cilju v mestu Lagoa na Portugalskem. Pidcock je izjemno raznovrsten kolesar, poleg zmag na cestnih dirkah ima v svoji zbirki tudi naslov svetovnega prvaka v ciklokrosu in naslov olimpijskega prvaka v olimpijskem krosu.

Dirka po Algarveju ima poseben pomen tudi za slovenskega kolesarskega zvezdnika Tadeja Pogačarja. Prav na tej dirki je leta 2019 dosegel svojo prvo profesionalno zmago, zmagal pa je tudi v skupnem seštevku dirke.

Preberite še:

Tadej Pogačar, Andaluzija 2023
Sportal Pogačar tokrat v vlogi pomočnika, skupna zmaga vseeno njegova
Tadej Pogačar
Sportal Jubilejna 50. zmaga Tadeja Pogačarja!
dirka po Andaluziji Tadej Pogačar
Sportal Pogačar obdržal rumeno majico, zmaga njegovemu ekipnemu kolegu
Planet 18
Planet TV Statistika z drugega planeta, uspel mu je hat-trick #video

 

Ne spreglejte