Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 5. 2013,
22.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tadej Valjavec Jan Tratnik

Petek, 3. 5. 2013, 22.26

7 let, 12 mesecev

Valjavcu počila guma, Rebellinu etapa in majica vodilnega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Italijan Davide Rebellin je zmagovalec 1. etape in novi vodilni v skupnem seštevku 48. kolesarske dirke Szlakiem Grodow Piastowskich (2.1). Tadej Valjavec zaradi smole zaostal.

Že takoj na pričetku dirke je bila na sporedu 168 kilometrov dolga kraljevska etapa, v kateri je bilo na sporedu kar devet kategoriziranih gorskih ciljev. Kot da to ni bilo dovolj, je ves dan deževalo, tako da je za kolesarji peklenski in hladen dan. V prvem delu etape je bila v begu skupina petih kolesarjev, ki jo je glavnina ulovila že na sedemdesetem kilometru. Sledil je pobeg trojice kolesarjev. A tudi Tim Mikelj, Zbigniew Gucwa in Christian Mager so bili kmalu ujeti. Tempo na čelu glavnine so narekovali kolesarji nemške ekipe NetApp-Endura. Po zadnjem klancu na dirki je v ospredju ostalo sedem kolesarjev. Med njimi je bil tudi Tadej Valjavec, ki je na koncu spusta dobil defekt. S tem je izgubil vse možnosti za dobro uvrstitev saj je kar nekaj časa čakal na rezervno kolo. V cilj je skupaj prikolesarila preostala šesterica ubežnikov, ki se je v šprintu pomerila za zmago. Slednje se je veselil 41 letni Davide Rebellin, ki je oblekel rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku. Od Slovencev je etapo najvišje končal Mark Džamastagič, ki je zasedel 22. mesto. Tadej Valjavec je zaostal 3 minute.

Današnje etape ni končalo 30 kolesarjev. Med njimi so bili tudi Slovenci Marcel Ternovšek (Tusnad), Žiga Grošelj (Sava) in Jan Tratnik (Tirol). Slednji etape ni štartal saj je zbolel. "Že dva dneva nisem nič spal. Imam težave s prebavo. Poleg tega vse izbruha, kar pojem. Počutim se zelo slabo in menim, da sem se zastrupil s hrano," je za Sportal potarnal Jan Tratnik. V soboto bosta na sporedu dve etapi. Dopoldne kolesarje čaka 30 kilometrov dolg posamičen kronometer, popoldne pa 96 kilometrov dolga krožna etapa s tremi kategoriziranimi gorskimi cilji. Dirka se bo končala v nedeljo, ko bo na sporedu 162 kilometrov dolga etapa s štirimi kategoriziranimi klanci prve kategorije.

Ne spreglejte