Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 5. 2023,
21.00

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,70

Natisni članek

Addy Engels UAE Emirates Joao Almeida Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič Giro d'Italia Giro d'Italia Dirka po Italiji

Sreda, 17. 5. 2023, 21.00

11 mesecev, 2 tedna

Primož Roglič po 11. etapi Gira

Tudi Primož Roglič liže rane: Še sem tukaj!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,70
Primož Roglič | Primož Roglič se je v padcu izognil hujšim poškodbam. | Foto Marco Alpozzi/LaPresse/Sipa USA via Reuters Connect

Primož Roglič se je v padcu izognil hujšim poškodbam.

Foto: Marco Alpozzi/LaPresse/Sipa USA via Reuters Connect

V cilj dramatične enajste etape dirke po Italiji je tudi slovenski as Primož Roglič pripeljal opraskan in okrvavljen. Zasavec je 70 kilometrov pred ciljem padel, jo je pa odnesel veliko boljše kot Britanec Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers), ki je zaradi poškodb odstopil z dirke. "Nekaj ran je, ampak po tuširanju bo že bolje. Še sem tukaj!" je 33-letni Kisovčan povedal v cilju.

Tao Geoghegan Hart
Sportal Nesrečni Hart na Giru utrpel hudo poškodbo

"Deluje, da se je vse skupaj za nas končalo brez večje škode. Škoda, da je bil Primož vpleten v padec, ampak smo lahko srečni, da se ni huje poškodoval," si je danes po še eni divji etapi Gira oddahnil direktor nizozemske ekipe Jumbo-Visma Addy Engels.

Najdaljša etapa 106. Gira bi morala biti za Rogliča in favorite mirna, pa se je v zaključku odvila prava drama. "Na dan, ki bi moral potekati gladko, je v trenutku izbruhnil kaos. Kar naenkrat se je zgodilo nekaj, kar bo vplivalo na nadaljevanje dirke. Vsak dan se zgodi kaj divjega in to se nabira. Delamo vse, da bi ostali celi in zdravi, a se obenem zavedamo, da ne moremo popolnoma nadzorovati tega faktorja sreče," je za spletno stran moštva še povedal Engels.

Primož Roglič, Giro 2023
Sportal Na Giru ne gre brez drame, zjutraj covid-19, popoldne padci, odstopil še en favorit

Razmere v nadaljevanju dirke bodo drugačne, predvsem zaradi odstopa enega Rogliču najnevarnejših tekmecev, nesrečnega Britanca Taa Geoghegana Harta. Ta je bil do današnje etape tretji v skupnem seštevku, dve sekundi za Zasavcem, zdaj pa bo moralo moštvo Ineos Grenadiers vse staviti na še vedno vodilnega Valižana Gerainta Thomasa. "Treba se bo prilagoditi," o tem pravi Engels.

Roglič je v cilj pripeljal opraskan in okrvavljen po levem boku in kolenu, a zadovoljen, da se je izognil hujšim posledicam padca. "Vidite, da je nekaj ran, po tuširanju bo vse v redu. Še vedno sem tu!" je slovenski as povedal v kamero medija Cycling Pro Net in odhitel v klubski avtobus.

Koen Bouwman
Sportal Zaradi Rogliča so se mu izpolnile sanje

V nadaljevanju Gira bodo morali pri Jumbo-Vismi paziti še na moštvo UAE Emirates, ki ima zdaj Portugalca Joaa Almeido na tretjem mestu v skupnem seštevku. Almeida za Rogličem zaostaja 20 sekund, danes pa se je s kolegi veselil etapne zmage Nemca Pascala Ackermanna.

Results powered by FirstCycling.com

Preberite še:

Remco Evenepoel
Sportal Evenepoelov oče besen: Kolesarji so kot lutke
Patrick Lefevere
Sportal Evenepoelov šef jezen na Hvastijo: Slovenski trener je zmešan, to je kleveta
Ne spreglejte