Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 8. 2021,
17.32

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Dirka po Španiji Dirka po Španiji Vuelta Vuelta BikeExchange Luka Mezgec

Torek, 10. 8. 2021, 17.32

1 leto, 9 mesecev

Team BikeExchange za Vuelto

Tudi Luka Mezgec gre na Vuelto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Luka Mezgec | Luka Mezgec je letos že vozil na Touru, kjer je dosegel peto mesto v 12. in četrto v zadnji, 21. etapi. Zdaj gre še na Vuelto. | Foto Vid Ponikvar

Luka Mezgec je letos že vozil na Touru, kjer je dosegel peto mesto v 12. in četrto v zadnji, 21. etapi. Zdaj gre še na Vuelto.

Foto: Vid Ponikvar

Danes je svojo ekipo za Dirko po Španiji, ki se bo začela v soboto, 14. avgusta v Burgosu objavila še avstralska profesionalna ekipa BikeExchange. V postavi za špansko pentljo je tudi Luka Mezgec, ki bo tako nastopil na svoji 11. veliki tritedenski dirki, četrti Vuelti. Na tej bomo imeli Slovenci tako štiri predstavnike, ob Mezgecu še Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), Jana Tratnika (Bahrain Victorious) in Jana Polanca (UAE Emirates).

Mezgec je doslej petkrat dirkal na Giru, dvakrat na Touru in trikrat na Vuelti, tokrat pa bo imel vlogo pomočnika svojega avstralskega moštvenega kolega Michaela Matthewsa. BikeExchange bo svoje priložnosti na letošnji Vuelti iskal predvsem v sprintih.

Ob Mezgecu in Matthewsu so na seznamu moštva še Avstralci Lucas Hamilton, Damien Howson, Nick Schulz in Robert Stannard, pa 37-letni španski veteran Mikel Nieve in izkušeni Kazahstanec Andrej Zeits.

Triintridesetletni Mezgec etapne zmage na Vuelti še nima, na lanskem Touru je bil dvakrat drugi, ima pa zmago z Gira 2014, ko je dobil sprinterski obračun v zadnji, 21. etapi v Trstu. Na letošnjem Touru je Mezgec zasedel odlično četrto mesto na prestižnem koncu dirke v Parizu, a zmage se njegova ekipa letos tam ni veselila. To je za osmerico še dodaten motiv pred začetkom Vuelte 2021.

"Michael bo naš ključni mož v lovu za etapno zmago, a na dirko gremo odprti tudi za drugačne možnosti, odvisno bo od priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Tudi Luka Mezgec je sposoben zmagovati v etapah, zato ostajamo odprti," je za spletno stran moštva povedal športni direktor Julian Dean.

Preberite še:

George Bennett
Sportal Okrepitvam pri Pogačarjevih ni videti konca, prihaja še Bennett
Phil Bauhaus
Sportal Bauhaus dobil prvo etapo, Mohorič deveti
Mikel Landa
Sportal Mikel Landa dobil ogrevanje za Vuelto
Chris Froome
Sportal Chris Froome izpušča dirko po Španiji
Tadej Pogačar
Sportal V Pogačarjevi ekipi se obetajo spremembe
Ne spreglejte