Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 8. 2023,
18.08

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Mike Teunissen Tim Wellens Matej Mohorič Matej Mohorič Renewi Tour

Petek, 25. 8. 2023, 18.08

8 mesecev

Renewi Tour, 3. etapa

Teunissenu tretja etapa, Mohorič znova med 10

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Matej Mohorič | Matej Mohorič | Foto Reuters

Matej Mohorič

Foto: Reuters

Nizozemec Mike Teunissen (Intermarche-Circus-Wanty) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke Renewi Tour, nekdaj znane kot preizkušnje po Beneluksu. Na razgibani trasi od Aalterja do Geraardsbergna (171,2 km) je po napadu v zadnjem kilometru ugnal Belgijca Tima Wellensa in Francoza Axela Zingleja. Edini Slovenec Matej Mohorič je bil osmi.

Joshua Tarling
Sportal Najstnik se je vpisal v zgodovino, Mohorič na repu deseterice

Za 31-letnega Mika Teunissena je bila to osma zmaga v karieri in druga to sezono po slavju v prvi etapi dirke po Norveški. Prvi od dveh odločilnih trenutkov etape je prišel ob napadu Wellensa (UAE Team Emirates) ob drugem prečkanju legendarnega klanca Muur-Kapelmuur. Takrat se je spredaj odpeljalo osem ubežnikov, v večji skupini pa je ostal edini slovenski predstavnik Matej Mohorič (Bahrain Victorious), ki ni bil najbolje postavljen ob Belgijčevem napadu.

Preostanek glavnine je v zadnjih 30 km lovil ubežnike, a so si ti privozili 35 sekund naskoka, na koncu pa imeli dovolj moči v boju za etapno zmago. V zadnjem kilometru in pol je Teunissen presenetil tekmece in si privozil dovolj veliko prednost, da je prvi prečkal ciljno črto. Sekundo za njim je končal Tim Wellens, ki je po zaslugi bonifikacijskih sekund v tako imenovanem zelenem kilometru ter v cilju prevzel majico vodilnega. Zadnjih 25 km je dirkal z delno prazno sprednjo pnevmatiko.

Tretje mesto v etapi je pripadlo Axelu Zingleju (Cofidis). Mohorič je v zaključku dirkal zelo dobro in ciljno črto prečkal osem sekund za zmagovalcem. V skupnem seštevku je z desetega napredoval na sedmo mesto, za Wellensom pa po dolgem preverjanju organizatorjev ter zdaj uradnih izidih zaostaja 33 sekund. Tudi drugo in tretje mesto v skupnem seštevku zasedata Belgijca, in sicer Yves Lampaert (Soudal-Quick Step) ter Florian Vermeersch (Lotto Dstny). Za Wellensom zaostajata 24 oziroma 26 sekund.

V soboto bo na sporedu ravninska predzadnja etapa med Beringenom in Peerom (179,4 km). V nedeljo se bo dirka končala z razgibano etapo od Reimsta do Bilzna (187,3 km).

Trenutno poteka tudi petdneva dirka po Nemčiji, ki jo v neposrednih prenosih lahko gledate na Planet 2. Petkovo etapo je dobil Avstrijec Gregor Mühlberger.
Žak Eržen
Sportal Eržen podpisal poklicno pogodbo z Bahrain Victorious
Ne spreglejte