Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 3. 2021,
12.24

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Torek, 2. 3. 2021, 12.24

3 leta, 1 mesec

Tadej Pogačar podaljšal pogodbo z UAE Team Emirates

Tadej Pogačar podaljšal zvestobo: V tej ekipi se počutim kot doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Tadej Pogačar | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je podaljšal sodelovanje z ekipo UAE Team Emirates do leta 2026, so zapisali na spletni strani kolesarskega moštva. Zdaj 22-letni Slovenec, ki je septembra pri 21 letih postal najmlajši zmagovalec Tour de Francea v 116-letni zgodovini, bo pedala tudi v prihodnje vrtel za to arabsko ekipo.

Ekipa je novico o podaljšanju pogodbe objavila po prvi Pogačarjevi zmagi to sezono, ko je v soboto osvojil dirko svetovne serije po Združenih arabskih emiratih.

"Tadej je naša sedanjost in naša prihodnost"

Predsednik ekipe Matar Al Jabuni je s podaljšanjem sodelovanja zelo zadovoljen: "Tadej je naša sedanjost in naša prihodnost. Je kolesar, ki je kljub mladosti zmogel osvojiti Dirko po Franciji in ves pritisk velikega uspeha prenesti z nasmehom. Pokazal je pravo držo in odločnost osvojiti tudi Dirko po ZAE, ki iz leta v leto raste in je za nas seveda zelo pomembna. Prepričan sem, da bomo skupaj še naprej dosegali velike uspehe."

"Pokazal je pravo držo in odločnost osvojiti tudi Dirko po ZAE, ki iz leta v leto raste in je za nas seveda zelo pomembna." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Pokazal je pravo držo in odločnost osvojiti tudi Dirko po ZAE, ki iz leta v leto raste in je za nas seveda zelo pomembna." Foto: Guliverimage/Getty Images

Pogačar upa še na veliko uspehov

Pogačar je med drugim dodal: "V tej ekipi se počutim kot doma - imamo posebno vzdušje med menedžmentom, kolesarji in osebjem. Ustvarili smo odlično okolje. Ekipa ima vame veliko zaupanja, za kar sem ji hvaležen. Trdo delam, da svojo hvaležnost pokažem tudi na dirkah ob moštvenih kolegih. Upam, da bomo v prihodnjih letih nanizali še mnogo uspehov."

Po zmagi na Dirki po ZAE Pogačarja z ekipo čaka odhod v Evropo na naslednje dirke. | Foto: Guliverimage/Getty Images Po zmagi na Dirki po ZAE Pogačarja z ekipo čaka odhod v Evropo na naslednje dirke. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ni počitka

Po zmagi na Dirki po ZAE Pogačarja skupaj z ekipo čaka odhod v Evropo na naslednje dirke. Premora zanj ne bo, saj bo nastopal v Italiji. Že ta teden bo dirkal po prašnih makadamskih cestah v Toskani na Strade Bianche (6. marec), sledi pa še dirka od Tirenskega do Jadranskega morja (10.-16. marec).

"Malce drugačno vreme bo kot v ZAE. Upamo na podobno formo, kot je bila tukaj. Dali bomo vse od sebe in videli, kaj nam bo prinesel teden z dirkami v Evropi. Nikoli ne veš, kaj bo v prihodnosti. Dal bom vse od sebe na naslednjih dirkah in upam, da bom tako dobro pripravljen ostal čim dlje," je o programu dirk in prihodnosti po zmagi v Abu Dabiju dejal Pogačar.

Na Dirki po ZAE je postal drugi Slovenec s skupno zmago, potem ko je pred dvema letoma na prvi izdaji preizkušnje po njeni združitvi slavil Primož Roglič (Jumbo-Visma).

Tadej Pogačar - ZAE 2021
Sportal Pogačar že na prvi dirki sezone do zmage: Upravičili smo vlogo favorita
Tadej Pogačar
Sportal Tadeju Pogačarju je uspelo! Yates dirko končal okrvavljen.
Ne spreglejte