Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 8. 2023,
10.27

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,62

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Richard Carapaz Dirka po Španiji Dirka po Španiji

Nedelja, 20. 8. 2023, 10.27

8 mesecev, 2 tedna

Startna lista Vuelte krajša za eno od velikih kolesarskih imen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,62
Richard Carapaz Dirka po Franciji 2023 | Ekvadorec Richard Carapaz bo izpustil letošnjo Vuelto. | Foto Guliverimage

Ekvadorec Richard Carapaz bo izpustil letošnjo Vuelto.

Foto: Guliverimage

Ekvadorski kolesarski as Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), ki je zaradi zloma leve kolenske kapice moral že po prvi etapi končati letošnjo Dirko po Franciji, bo izpustil tudi Dirko po Španiji. Ta je po besedah zdravnika Joseja Reinharta na sporedu prezgodaj, olimpijski prvak pa za napore dirke enostavno še ni nared. Zdravnik je novico razkril med gostovanjem na radijski postaji Radio La Red.

Moštvo EF Education-EasyPost se bo tako na Dirki po Španiji, ki se bo začela v soboto, 26. avgusta, v Barceloni z ekipno vožnjo na čas, moralo znajti drugače. Na dirki bi moral nastopiti tudi aktualni olimpijski prvak s cestne dirke in zmagovalec Gira 2019 Richard Carapaz, vendar po besedah njegovega zdravnika Joseja Reinharta še ni pripravljen na napore, ki jih prinaša tritedenska dirka.

Carapaz se je poškodoval že v prvi etapi letošnjega Toura, potem ko je padel na spustu s predzadnjega kategoriziranega vzpona v prvi etapi v okolici Bilbaa, in odstopil. Še v začetku julija je njegov športni direktor Juan Manuel Gárate optimistično napovedoval vrnitev Ekvadorca na zadnjo tritedensko dirko sezone, a zdaj je upanje povsem ugasnilo.

Na letošnjem Touru se je poškodoval že v 1. etapi.  | Foto: Reuters Na letošnjem Touru se je poškodoval že v 1. etapi. Foto: Reuters

"Naredili smo vse, kar je bilo mogoče"

"Naredili smo vse, kar je bilo mogoče, vendar mu ne bo uspelo. Sprva smo verjeli v to, da bo na dirki lahko nastopil, ampak zdaj se je izkazalo, da je to nemogoče. Pogovorili smo se z Richardom in njegovim trenerjem in oba sta sprejela situacijo tako, kot je," je v pogovoru za radio La Red povedal zdravnik Carapaza Jose Reinhart.

"Težava je v tem, da se je med okrevanjem pojavilo še vnetje in da je zaradi tega proces okrevanja trajal dlje, kot smo pričakovali. Če bi zdaj nastopil na Vuelti, ne bi mogel zagotoviti stoodstotnega rezultata, poleg tega bi lahko sledila še poškodba mišice. Najbolje je, da počakamo in ga pustimo, da si povsem opomore, da bo lahko spet dirkal," je povedal Reinhart.

Richard Carapaz Dirka po Franciji 2023 | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Zdravstvene težave

Richard Carapaz letos res ni imel sreče. Najprej je prvi del sezone izpustil zaradi operacije mandljev, nato pa po padcu v prvi etapi zapustil tudi Tour. Na Vuelti je nastopil že petkrat, najvišje je bil uvrščen leta 2020, ko je zaostal samo za Primožem Rogličem. Tudi lani je bil eden od favoritov, na koncu pa domov odnesel majico za najboljšega na gorskih ciljih in tri etapne zmage.

Dirka po Španiji se bo z ekipno vožnjo na čas 26. avgusta začela v Barceloni in končala tri tedne pozneje, 17. septembra v Madridu. Na startni listi so poleg Rogliča, ki je včeraj slavil skupno zmago na dirki po Burgosu, in dvakratnega zmagovalca Toura Jonasa Vingegaarda, tudi lanski zmagovalec Vuelte Remco Evenepoel (Soudal - Quick-Step), drugi na letošnjem Giru Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), Aleksandr Vlasov (BORA-hansgrohe), Juan Ayuso in Joao Almedia (oba UAE Emirates), Enric Mas (Movistar), ki se je prav tako poškodoval v uvodni etapi letošnjega Toura, ...

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič v velikem slogu do novega uspeha! Sanjski niz se nadaljuje.
Primož Roglič
Sportal Špancu se je beg obrestoval, Roglič brez pretresov
Primož Roglič, Vuelta 22, 21
Sportal Nov veličasten uspeh Primoža Rogliča
sprejem Jonas Vingegaard
Sportal V kakšni formi bo Vingegaard na Vuelti, kjer bosta z Rogličem sokapetana?
Koroška
Sportal Najboljši slovenski kolesarji po katastrofalnih poplavah stopili skupaj
Ne spreglejte