Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 10. 2022,
10.54

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

upokojitev Bahrain Victorious Italija Sonny Colbrelli

Nedelja, 30. 10. 2022, 10.54

1 leto, 5 mesecev

Sonny Colbrelli

Uradno: Sonny Colbrelli je končal kariero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Sonny Colbrelli | Sonny Colbrelli je tudi uradno najavil upokojitev. | Foto Guliverimage

Sonny Colbrelli je tudi uradno najavil upokojitev.

Foto: Guliverimage

"Vesel sem, da sem sploh tu," je pred meseci v velikem intervjuju za italijanski časnik La Gazzetta dello Sport povedal kolesarski profesionalec Sonny Colbrelli, nesrečnik, ki se je marca letos zaradi srčne aritmije zgrudil v cilju prve etape Dirke po Kataloniji, danes pa uradno naznanil konec kariere. 

Gazzetta je v soboto poročala, da naj bi se italijanski kolesarski profesionalec Sonny Colbrelli že odločil za predčasni konec kariere in o tem obvestil sorodnike ter prijatelje. Po tem, ko je 21. marca letos zasedel drugo mesto v prvi etapi Dirke po Kataloniji, ga je obšla slabost in je v cilju omedlel. Življenje mu je s hitrim posredovanjem rešila zdravniška ekipa na dirki, ta ga je oživljala in ga spravila v stanje za prevoz v bolnišnico.

Huda srčna aritmija

Tam so se izkazale vse razsežnosti Italijanovih zdravstvenih težav. Diagnoza je bila huda srčna aritmija, ki je povzročila srčni zastoj. Colbrelli, zmagovalec epske klasike Pariz−Roubaix leta 2021, istega leta se je okitil tudi z naslovom evropskega prvaka na cestni dirki, je imel srečo, v bolnišnici so mu pozneje namestili podkožni defibrilator in je v zadnjih mesecih spet lahko sedel na kolo, a le za lažji trening. 

Na profesionalnih dirkah na Apeninskem polotoku član ekipe Bahrain Victorious sploh ne bi smel več tekmovati, saj v Italiji športnim profesionalcem z nameščenim podkožnim defibrilatorjem tega ne dovolijo – tak primer je tudi danski nogometaš Christian Eriksen, ki je moral najti klub zunaj Italije –, sam pa ni pripravljen zamenjati državljanstva, se seliti v tujino ali oporekati pravilom Mednarodne kolesarske zveze ter italijanski zakonodaji, da bi si tako potencialno podaljšal kariero profesionalnega kolesarja, pisanje Gazzette povzema Cyclingnews.

Pred letom dni je užival v najbolj srečnih kolesarskih dneh, danes je potrdil konec športne kolesarske poti. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pred letom dni je užival v najbolj srečnih kolesarskih dneh, danes je potrdil konec športne kolesarske poti. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pred letom najsrečnejši dnevi, danes eden najzahtevnejših dni

Strti Colbrelli je v nedeljo potrdil pisanje Gazzette dello Sport in v sporočilu za javnost Bahrain Victorius naznanil konec kariere.

 "Pred letom dni sem užival dneve ob najpomembnejši zmagi v karieri, na klasiki Paris−Roubaix. Nikoli si nisem mislil, da se bom leto kasneje znašel pred enim najzahtevnejših trenutkov, pred katere me je postavilo življenje. A za svoje življenje sem hvaležen, dalo mi je drugo priložnost. Otrokom, svoji družini in vsem svojim najbližjim dolgujem to svoje novo življenje. Od njih črpam moč, da sprejmem to odločitev na svoji športni poti. Poslavljam se od kolesarstva in to poskušam narediti z nasmehom za vse lepe trenutke, ki mi jih je dalo, pa čeprav slovo po sezoni, kot je bila lanska, boli. To je bilo najboljše leto v moji karieri. Spoznal sem, da nam življenje veliko da, a tudi kaj vzame in vrne v drugačni obliki. Še naprej bom poskušal ostati šampion, kot sem bil na kolesu. Ostal bom vpet v kolesarstvo v ekipi Bahrain Victorious, ki mi je bila kot druga družina in me bo spremljala v prehodnem obdobju od kolesarja do nove vloge," je zapisal Colbrelli in dodal, da bo v prihodnje deloval kot ambasador Bahraina, pomagal razvojnim ekipam in delil svoje izkušnje s tekmovalci.

"Čakajo me novi izzivi, na katere se pogumno pripravljam. Želim jih sprejeti z nasmehom na obrazu. Še naprej se veselim vsake vožnje, pa čeprav samo za zabavo in ne več za tekmovanje," je ob odločitvi, ki je prišla precej prej, kot je načrtoval, še zapisal Italijan.

Preberite še:

Sonny Colbrelli
Sportal Spodbudne novice iz tabora nesrečnega Italijana
Sonny Colbrelli
Sportal Kakšna bo prihodnost italijanskega zvezdnika?
Sonny Colbrelli
Sportal Colbrelli s podkožnim defibrilatorjem zapustil bolnišnico
Ne spreglejte