Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2024,
14.30

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

Natisni članek

Dirka po Italiji Giro d'Italia Giro d'Italia Visma | Lease a Bike Richard Plugge Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Sobota, 25. 5. 2024, 14.30

3 tedne, 1 dan

Šef Visme | Lease a Bike se sprašuje o pravi moči Tadeja Pogačarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57
Giro 2024 Tadej Pogačar | Tadej Pogačar je na Dirki po Italiji pokazal svojo vrednost in pometel s tekmeci. | Foto Ana Kovač

Tadej Pogačar je na Dirki po Italiji pokazal svojo vrednost in pometel s tekmeci.

Foto: Ana Kovač

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je na letošnji izvedbi Dirke po Italiji pokazal svojo dominantnost. Tekmeci ga niso niti za hip ogrozili pri pohodu do velikega zmagoslavja. Njegov naslednji cilj bo Tour de France. Šef ekipe Visme | Lease a Bike, katere član je Jonas Vingegaard, poudarja, da je težko analizirati Pogačarjevo trenutno pravo vrednost.

Največja tekmeca Tadeja Pogačarja na letošnjem Giru sta bila Daniel Martinez (BORA - hansgrohe) in Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ki sta po kakovosti slabša od zmagovalca zadnjih dveh Tourov Jonasa Vingegaarda, Primoža Rogliča in Remca Evenepoela, ki bodo ob Pogiju spadali v ožji krog favoritov za osvojitev rumene majice na Dirki po Franciji.

"Kar po mojem mnenju manjka tu, so Evenepoel, Roglič ali Vingegaard, da bi se pomerili z njim," je v pogovoru za Cyclingnews dejal Richard Plugge: "Na Touru bomo videli, na kakšni ravni dejansko je."  

Po Giru si bo Pogačar vzel nekaj časa za počitek, nakar se bo preselil na višinske priprave in misli povsem usmeril proti Dirki po Franciji, ki se bo 29. junija začela v Firencah.

Jonas Vingegaard bo šel na štart Toura, če bo stoodstotno pripravljen, pravi Richard Plugge. | Foto: Guliverimage Jonas Vingegaard bo šel na štart Toura, če bo stoodstotno pripravljen, pravi Richard Plugge. Foto: Guliverimage

Dva od velikih tekmecev, Roglič in Evenepoel, se bosta pomerila od prihodnje nedelje naprej na Kriteriju po Dofineji, ni pa še znana časovnica za zmagovalca zadnjih dveh Tourov Vingegaarda, ki že trenira po hujšem padcu na Dirki po Baskiji. "Jonas dobro napreduje. Odločitev o Touru bomo morali sprejeti nekoliko kasneje, če bo lahko dejansko šel stoodstotno na dirko. Počakati moramo in videti, kako bo napredoval v naslednjih tednih. A imamo upanje," pravi prvi mož Visme | Lease a Bike.

"Čas za razmislek smo si dali z razlogom, da bomo sprejeli pravo odločitev. Ne dajemo si časovnice, kdaj se bomo zjasnili. Jonas je tu nesporni zmagovalec. Dvakrat zapored je že osvojil Tour. A mora biti stoodstoten, ko se bo pojavil na štartu. Tour ni dirka, na katero greš in upaš na najboljše. Upanje ni nikoli dober signal, zato moramo biti prepričani, da je dobro pripravljen," je še dejal Plugge.

Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar šampionsko do šeste etapne in skupne zmage na Giru! #foto
Tadej Pogačar Giro 2024
Sportal Kakšno je življenje pod drobnogledom javnosti? Vprašali smo Pogačarja. #video
Alberto Contador Velasco
Sportal Contador opozarja Pogačarja, ne želi, da ponovi njegovo napako

 

Ne spreglejte