Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
16. 6. 2018,
19.20

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

1

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Tadej Pogačar Tadej Pogačar Matej Mohorič Matej Mohorič Po Sloveniji

Sobota, 16. 6. 2018, 19.20

5 let, 10 mesecev

Rogliču se klanjajo, Mohorič navduševal z drznimi spusti, mladi Pogačar spet opozoril nase

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

1

Primož Roglič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vso slavo kraljevske etape na dirki Po Sloveniji je požel Primož Roglič (LottoNL Jumbo), ki je z izjemno vožnjo na zadnji gorski cilj in spustom proti Kamniku opravil z vso konkurenco. Čeprav nekoliko v senci Rogličevega uspeha je nase spet opozoril Matej Mohorič. Z drznimi spusti in izjemnim šprintom ob koncu je prišel do drugega mesta. Izkazal se je tudi mladi Tadej Pogačar, ki je bil bitko z velikanoma Rafalom Majko in Rigobertom Uranom.

Četrta etapa, ki je imela tri težje vzpone, je pripadla Primožu Rogliču, ki je s šampionsko vožnjo sam prikolesaril v cilj v Kamnik in bo imel zadnji dan, ko bo kronometer od Trebnjega do Novega mesta, 32 sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem Rigobertom Uranom.

Primož Roglič
Sportal Neverjetni Roglič ustvaril evforijo: ob šampionski vožnji dobil kurjo polt

Ob spustih Mateja Mohoriča z odprtimi usti

Kolumbijec tokrat ni mogel držati ritma slovenskega kolesarja. Kakor tudi ne preostali v karavani. A so ti pričarali izjemno dirko in razplet. Spet se je v središču pozornosti znašel Matej Mohorič (Bahrain Merida). V petek je z vratolomnim spustom s Celjske koče osupnil vse, vajo pa je ponovil tudi dan pozneje.

Matej Mohorič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ko je bilo videti, da je pri zadnjem vzponu na Volavljek izgubil stik s Primoževimi zasledovalci, je vse nadoknadil pri spustu proti Kamniku, ki ga zelo dobro pozna. Povrhu vsega je na koncu v ciljnem šprintu v boju za drugo mesto ugnal Rafala Majko in mladega Tadeja Pogačarja.

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič z mojstrovino na pragu nove zmage na dirki Po Sloveniji!

"Ni odločal šprint, odločal je Primož. Na tej dirki je bil res močan. Zaslužil si je to zmago. V ozadju sem poskušal izkoristiti svoje prednosti in priti čez precej strme vzpone s prvo skupino. Izkoristil sem svojo prednost, da minimalno razliko ustvarim na spustih, kar mi pomaga priti čez klanec z najboljšimi. Danes mi je to dobro uspelo. Na koncu sem osvojil drugo mesto in s tem dosežkom smo v ekipi zelo zadovoljni," je razlagal Mohorič.

Jože Valenčič
Sportal Neverjeten življenjski preobrat: nekoč vrhunski kolesar, danes pastir

Mladi Tadej Pogačar spet opozoril nase

Že pred dirko so Rogliča vsi zvezdniki kolesarstva postavljali Rogliča v ospredje, danes pa so se mu lahko po takšni vožnji priklonili. Dobro se v odličnega kolesarja razvija tudi mladi Pogačar. Zdržal je hud tempo in v cilj prikolesaril za Mohoričem in Poljakom Rafalom Majko.

Tadej Pogačar | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

"Zelo težko je bilo že od začetka. Ko sem ujel ritem, nisem imel težav. Na vrhu je bila takšna spodbuda navijačev, da mi je dala dodatno moč. Na zaključnem klancu sem pazil na belo majico. Vse sem dal od sebe. Na vrhu Kranjskega raka sem držal Urana in Majko. Nato sem ju napadel, vendar ni bilo dovolj moči, da bi se odpeljal in dobil nekaj prednosti. A sem zadovoljen," je dejal član ljubljanskega Gusto Xauruma, ki v boju za belo majico za vsega tri sekunde zaostaja za Avstralcem Michaelom Storerjem iz Sunweba, zato se jutri na kronometru obeta prava poslastica.

Primož Roglič dirka Po Sloveniji navijači
Sportal Evforija na domačem dvorišču je Primoža Rogliča pustila brez besed #foto
Ne spreglejte