Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2024,
9.53

Osveženo pred

41 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,08
Primož Roglič Primož Roglič Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji

Natisni članek

Četrtek, 29. 8. 2024, 9.53

41 minut

Nosilec rdeče majice po kritikah na račun njegove objave zaprl profil na platformi X

Roglič po izjemni predstavi zadovoljen, a se zaveda, da ga čaka še kar nekaj dela #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,08
Rogi | Primož Roglič je po 11 etapah Vuelte zadovoljen, a se zaveda, da ga za zmago čaka še kar nekaj dela. Do rdeče majice vodilnega ga loči 3:16 minute.  | Foto zajem zaslona

Primož Roglič je po 11 etapah Vuelte zadovoljen, a se zaveda, da ga za zmago čaka še kar nekaj dela. Do rdeče majice vodilnega ga loči 3:16 minute.

Foto: zajem zaslona

Primož Roglič, ki na španskih cestah lovi svojo četrto skupno zmago na Dirki po Španiji, je po 11. etapi, kjer mu je uspelo vodilnemu Benu O'Connorju odščipniti 37 sekund zaostanka, zadovoljen, a se hkrati zaveda, da ga za zmago (zaostanek je znižal na 3:16 minute) čaka še kar nekaj dela. Včeraj je na zadnjem vzponu postavil rekord posebne vrste.

Vodilni na Dirki po Španiji, Avstralec Ben O'Connor (AG2R La Mondiale Team), je 11. etapo začel s tremi minutami in 53 sekundami prednosti pred Primožem Rogličem (Red Bull - BORA - hansgrohe), končal pa s 37 sekundami prednosti manj.

Na zadnjem vzponu dneva Puerto Cruxeiras (2,9 kilometra pri 8,9-odstotnem povprečnem naklonu), kjer je slovenski as silovito napadel, brutalnemu tempu pa je lahko sledil le Španec Enric Mas (Movistar), O'Connor ni zdržal tempa.

Silovit napad Primoža Rogliča na zadnji klanec 11. etape:

Prednost pred Rogličem zdaj znaša 3:16 minute. Manj kot prej, a še vseeno ne dovolj, se zaveda Roglič. "Vedno je bolje pridobivati ​​čas kot ga izgubljati," se je na svoj značilen način odzval v pogovoru za FloBikes. "Še vedno moram nadoknaditi zaostanek v skupni razvrstitvi, a sem zadovoljen. Tako s potekom etape kot s svojimi nogami, pa tudi z delom svojih sotekmovalcev. Vozili so zelo dobro. Včasih zmagaš, včasih izgubiš. Toda najpomembneje je, da lahko izpeljemo taktiko, ki smo si jo zastavili."

Na spletni strani Lanterne Rouge so izračunali, da je Roglič v zaključni klanec, kjer je delo še dodatno otežil veter iz nasprotne smeri, pedala pritiskal z močjo 7,72 vata na kilogram (7:50 minute), kar je ena najboljših predstav na vzponu, ki traja manj kot deset minut. O'Connor je na vzponu izgubil 28 sekund, dodatnih osem pa še na spustu do cilja.

Pri ekipi Red Bull - BORA - hansgrohe so se včeraj odločili za napadalni pristop, v beg so poslali kar tri svoje kolesarje. "To sicer ni bil naš prvotni načrt, a tako se je zgodilo, še posebej v zaključku se nam je dobro izšlo. Lep dan, zdaj grem pod tuš," je Roglič na hitro končal intervju, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi.

Športni direktor Bore Patxi Vila je ob tem dejal, da bo priložnosti za zmanjševanje zaostanka še veliko, da pa ima glede njihove taktike zadnjo besedo Roglič. "Če se ne počuti dobro, potem seveda ne bomo vztrajali pri prvotnem načrtu. Dirko načrtujemo tako, kot da je z njegovim hrbtom vse v redu, ampak on je tisti, ki je kolesu, zato ima zadnjo besedo," je dejal Vila.

Vodilni po kritikah na račun njegove objave zaprl profil na platformi X

Vodilni na Dirki po Španiji Ben O'Connor se je po včerajšnji etapi na platformi X jezil nad dodelitvijo rumenih kartonov štirim njegovim moštvenim kolegom, ker so blokirali cesto in preprečili kolesarjem nadaljnje poskuse pobega, nato pa po številnih kritikah njihovega početja, objavo umaknil oz. še bolj učinkovito, kar zaprl svoj profil. Ob njihovo početje se je obregnil tudi šef ekipe EF Jonathan Vaughters, ki meni, da je bila blokada cestišča kriva za padec njihovega kapetana Richarda Carapaza, helikopterski posnetek pa razkriva, da naj bi Ekvadorca eden od kolesarjev O'Connorjeve ekipe celo odrinil z nogo (!).

Kolesarje na Dirki po Španiji danes čaka nova razgibana etapa, ki jih bo popeljala na 137,4 kilometra dolgo pot od Ourenseja do Manzanede. Zanimiv bo tudi ciljni vzpon, na katerem bo imel Roglič novo priložnost, da zmanjša zaostanek v boju za rdečo majico.

12. etapa Dirke po Španiji se bo končala z zahtevnim ciljnim vzponom na gorsko postajo Manzenada:

vzpon Manzaneda | Foto:

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Roglič ima novo priložnost za zmanjšanje zaostanka
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič je proti vodilnemu Benu O'Connorju zmanjšal zaostanek
Isaac del Toro
Sportal Tudi obetavni Mehičan iz Pogačarjeve ekipe pozitiven na covid-19
padec
Sportal Nesrečni Italijan zaradi divjih jelenov moral predčasno končati Vuelto
Ne spreglejte