Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 12. 2018,
14.59

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

1

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič

Petek, 21. 12. 2018, 14.59

5 let, 3 mesece

Primož Roglič potrdil govorice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

1

Primož Roglič | Foto Reuters

Foto: Reuters

Trenutno najboljši slovenski kolesar Primož Roglič, član nizozemske ekipe Jumbo-Visma (nekdanji LottoNL-Jumbo), je na današnji razgrnitvi načrtov črno-rumenega moštva potrdil govorice in včerajšnje poročanje medijev.

Rogličev glavni cilj prihodnje sezone bo italijanski giro, kjer bo kot kapetan ekipe napadal zmago v generalni razvrstitvi, nastopil pa bo tudi na francoskem touru.

V krajšem pogovoru na predstavitvi kolesarjev in njihovih načrtov, ki je večinoma potekala v nizozemščini, le Roglič je odgovarjal v angleškem jeziku, je potrdil, da prihodnje leto odhaja na giro, kjer bo skušal doseči zmago v generalni razvrstitvi rožnate pentlje.

Potrdil je tudi, da ima v načrtu nastop na francoskem touru, a da o svojih nalogah tam še ni podrobneje razmišljal. Ekipa sicer na francoski pentlji računa predvsem na Nizozemca Stevena Kruijswijka, lani petega na touru. Ta ima v načrtu tudi nastop na španski vuelti, ki jo je lani končal na četrtem mestu.

Primož Roglič | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Rogliča na giru, ki se 11. maja začenja v Bologni, cilj pa bo 2. junija v Veroni, čaka močna konkurenca. Svoj nastop so namreč že napovedali svetovni kolesarski prvak Alejando Velverde, Tom Dumolin, lanski zmagovalec rožnate dirke, dvakratni zmagovalec gira Vincenzo Nibali, Simon Yates ...

Dirka, ki bo večinoma peljala po italijanskih cestah, se bo Sloveniji najbolj približala tik pred zaključkom v Veroni: 19. etapa bo kolesarje peljala od Trbiža do kraja San Martino di Castrozze, 20. etapa od Feltreja do Croce d'Auneja, cilj 18. etape pa bo v Santa Marii di Sali. Kolesarji bodo v 21 dneh prevozili 2.518,5 kilometra s 46.500 višinskimi metri. Strokovnjaki jo opisujejo kot eno najtežjih v zadnjih letih. Rogljič že ima etapno zmago na giru, leta 2016 je zmagal v kronometru.

Člani Društva športnih novinarjev Slovenije so Rogliča na lestvici najboljših športnikov tega leta Rogliča uvrstili na 2. mesto.   | Foto: Vid Ponikvar Člani Društva športnih novinarjev Slovenije so Rogliča na lestvici najboljših športnikov tega leta Rogliča uvrstili na 2. mesto. Foto: Vid Ponikvar

Ker je Roglič na pripravah, je nagrado v njegovem imenu prevzela njegova partnerka Lora Klinc. | Foto: Vid Ponikvar Ker je Roglič na pripravah, je nagrado v njegovem imenu prevzela njegova partnerka Lora Klinc. Foto: Vid Ponikvar

Ne spreglejte