Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2019,
8.40

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Vuelta Vuelta

Četrtek, 1. 8. 2019, 8.40

4 leta, 8 mesecev

Spodbudne novice: Roglič na Vuelto kot kapetan ekipe Jumbo-Visma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77
Primož Roglič | Primož Roglič naj bi se na Vuelti znova predstavil v kapetanski vlogi. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Primož Roglič naj bi se na Vuelti znova predstavil v kapetanski vlogi.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenski kolesar Primož Roglič, odličen tretji na letošnjem Giru, bo na zadnjo tritedensko dirko sezone – Dirko po Španiji – odpotoval kot vodja ekipe Jumbo-Visma.

Novico je po poročanju spletnega portala rtvslo.si med prenosom zadnje etape Dirke po Franciji za nizozemsko javno televizijo NOS potrdil generalni menedžer moštva Richard Plugge.

Primož Roglič
Sportal Za Rogliča vlada veliko zanimanje: ponudbo je dobil, podpisa še ni #video

Za ekipo Jumbo-Visma je izvrstna sezona. Njeni kolesarji so zbrali že 39 zmag, Primož Roglič in Steven Kruijswijk pa sta moštvu prikolesarila zgodovinski zmagovalni oder na obeh tritedenskih dirkah po Italiji in Franciji.

Plugge je med etapo v Parizu za NOS potrdil, da bo Kruijswijk po Touru nastopil še na Vuelti, prav tako tudi Novozelandec George Bennett, vodja moštva pa bo Roglič. Po izključitvi s Toura zaradi prerivanja z Lukom Rowom se na špansko pentljo pripravlja tudi Nemec Tony Martin.

"Primož bo svež"

Glavni športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman je na vprašanje, kdo bo vodja nizozemskega moštva na Vuelti, jasno odgovoril: "Zagotovo Primož Roglič, z Georgeom Bennettom in Stevenom Kruijswijkom pa se moramo pogovoriti, kako sestaviti zaključni načrt za Dirko po Španiji. To moramo še ugotoviti, a očitno je, da bo ekipo vodil Primož, saj bo svež, prišel bo z višinskih priprav. Z Georgeom in Stevenom pa moramo videti, kako bo, da bomo pripravili najboljši načrt."

Primož Roglič
Sportal Alaphilippe prvi kolesar sveta, Roglič najboljši na lestvici etapnih dirk
74. Vuelta (24. avgust do 15. september 2019)

Vuelta se bo začela 24. avgusta z 18-kilometrskim moštvenim kronometrom v Torrevieju, kjer bodo Nizozemci glavni favoriti za zmago. Ekipno vožnjo na čas je Jumbo-Visma osvojila tudi na nedavno končanem Touru.

Kot kažejo predčasni seznami ekip, se obeta zelo zanimiva dirka. Med drugim bodo na njej nastopili Richard Carapaz, zmagovalec letošnjega Gira, Nairo Quintana in Alejandro Valverde (vsi iz ekipe Movistar), Tadej Pogačar (UAE Emirates), Esteban Chaves in Simon Yates iz moštva Mitchelton-Scott, Rafal Majka in Peter Sagan iz ekipe BORA - hansgrohe ...

Pri Jumbu bodo stavili zgolj na skupni seštevek

Jumbo-Visma bo na španskih cestah bržčas imela le kolesarje, ki bodo osredotočeni na skupni seštevek oziroma na pomoč svojemu kapetanu. Prvi sprinter ekipe Nizozemec Dylan Groenewegen se je namreč z vodstvom moštva odločil, da bo namesto na Vuelti dirkal na Dirki po Beneluksu.

Ne spreglejte