Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 5. 2018,
8.49

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

1

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Andrej Hauptman svetovno prvenstvo

Četrtek, 3. 5. 2018, 8.49

5 let, 11 mesecev

Na ogledniški misiji

Roglič in Hauptman po ogledu trase SP še bolj optimistična

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

1

Primož Roglič | Foto Facebook

Foto: Facebook

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je praznične dni po zmagi na dirki po Romandiji preživel v Innsbrucku, kjer si je s selektorjem Andrejem Hauptmanom ogledal traso cestne dirke in kronometra za septembrsko svetovno prvenstvo. Obe progi bosta za Zasavca pravi izziv, obe pa bi lahko še kako ustrezali njegovim karakteristikam.

Roglič je lani na svetovnem prvenstvu v Bergnu osvojil srebro v vožnji na čas. Na Norveškem so prireditelji razkrili tudi trasi cestne dirke in kronometra in slovenska reprezentanca je kmalu začela pogledovati proti Avstriji.

Hauptman je že v Bergnu namignil, da bi lahko trasa vožnje na čas še kako ustrezala Rogličevim karakteristikam, saj je zahtevna, razgibana in vse prej kot ravninska. To je vmes še nekajkrat potrdil, zdaj mi je pritrdil tudi Roglič.

"Prvih 30 kilometrov ni nič kaj težkih, podobno kot na cestni dirki, ceste so lepe in niso tehnično zahtevne, drugi del pa mi je zelo všeč. Je razgiban in težek, tam se bo verjetno naredila razlika. Težko je reči, katera proga mi bolj ustreza, lanska v Bergnu ali ta v Innsbrucku, zanesljivo bo veliko odvisno od forme in gotovo bom naredil vse, da bom prišel v Innsbruck vrhunsko pripravljen, da dosežem rezultat," je v pogovoru za spletno stran Kolesarske zveze Slovenije obljubil 28-letni Zasavec.

Avstrijci so traso vožnje na čas, v kateri bo Roglič branil srebro, morali nekoliko spremeniti, a bo trasa po mnenju Andreja Hauptmana njegovemu varovancu zelo ustrezala.

"Traso kronometra so morali spremeniti, na začetku bi moral biti kratek strm klanec in nato tehnično težek spust, a so se odločili, da je cesta preslaba in preveč nevarna, zato bodo ta klanec izpustili. Težek bo tako šele drugi del trase, Primožu bi bolj ustrezalo, če bi prvi klanec ostal, drugi del pa mu je pisan na kožo," je optimističen Hauptman.

Po letošnji izvrstni formi na vseh terenih in ogledu cestne trase je Rogliča zamikala tudi cestna dirka.

"Zaključni krogi niso nič posebnega, vzpon ni zahteven, tako da ne pričakujem, da se bo dirka odločala že tam, razen morda v zadnjem krogu. Treba bo biti pazljiv, da ne naredimo kakšne napake, nato pa bo gotovo odločilen zadnji vzpon. Tam bo že na začetku pomemben boj za položaje, potem pa je petkilometrski odsek pred vrhom res zelo zahteven, tam se bo verjetno dirka odločila," po ogledu proge pravi Roglič.

Po mnenju slovenskega asa bo odločitve padla v samem zaključku: "Na vrhu vzpona je še okrog 500 metrov ravnega dela pred spustom, spust pa tudi ni težek, cesta je lepa, zato mislim, da se tam veliko ne bo več spremenilo. Kdor bo prišel prvi na vrh klanca, bo najbrž postal svetovni prvak."

Ne spreglejte