Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 8. 2020,
14.02

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

Natisni članek

Maximilian Schachmann Dirka po Lombardiji Remco Evenepoel

Nedelja, 16. 8. 2020, 14.02

3 leta, 8 mesecev

posledice sobotne lombardije

Remco je lahko vesel, da je živ, Nemec po trčenju z avtomobilom polomljen #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

Po srhljivem padcu na sobotni Dirki po Lombardiji je mladi belgijski as Remco Evenepoel v resnici lahko vesel, da je ostal živ. Nov posnetek njegovega padca kaže, da bi bile posledice lahko še veliko hujše, kot "le" zlom medenice in predrta pljuča. Nemec Maximilian Schachmann, ki se je zaletel v avtomobil, pa je ni odnesel tako srečno, kot je kazalo sprva, utrpel je namreč zlom ključnice.

Sportal Lombardija Dancu, za Remca Evenepoela po grdem padcu konec sezone #video

20-letni čudežni deček belgijskega kolesarstva Remco Evenepoel je pri prečkanju kamnitega mostu po spustu s Colme di Sormano trčil v ograjo in padel v globino na drugi strani, kakšnih šest – nekateri so poročali celo devet – metrov globoko. Če bi padel le nekaj metrov kasneje, bi bile posledice padca še veliko hujše, najverjetneje tragične, je mogoče razbrati iz amaterskega videoposnetka, ki se je v javnosti pojavil danes.

Mladi Belgijec jo je odnesel z zlomljeno medenico in predrtimi pljuči, sezona je zanj končana, a naj se sliši še tako čudno, v nesreči je imel tudi nekaj sreče.

"Utihni, živ si"

"Popolnoma vseeno mi je, kaj bo s to sezono, pomembno je le to, da je živ," je razlagal Patrick Lefevre, vodja Evenepoelove ekipe Deceuninck QuickStep. "Opravičeval se mi je, pa sem mu rekel le: Utihni, živ si," je še povedal o prvem pogovoru z nesrečnim kolesarjem in olajšano dodal: "Vesel sem, samo malo naprej bi bile posledice veliko hujše. Ves čas poudarjam, da so takšni spusti nemogoči, pa se nič ne spremeni. Ta teden bi lahko imeli dve smrtni žrtvi, Fabia Jacobsena in Remca Evenepoela."

To ni bil edini incident na Il Lombardii, na trasi se je ob koncu dirke znašel še civilni avtomobil, ki se je izmuznil redarjem in prekrižal pot nemškemu kolesarju moštva Bora-Hansgrohe Maximilianu Schachmannu. Ta je treščil vanj, sprva je kazalo, da se je izognil hujšim poškodbam, danes pa so iz njegove ekipe sporočili, da si je pri tem zlomil ključnico. Incident preiskuje italijanska policija.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Padec pustil posledice: Primož Roglič predčasno končal kriterij Dauphine
Ne spreglejte