Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 8. 2020,
20.29

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

Natisni članek

Jakob Fuglsang Dirka po Lombardiji Remco Evenepoel

Sobota, 15. 8. 2020, 20.29

3 leta, 8 mesecev

Dirka po Lombardiji 2020

Lombardija Dancu, za Remca Evenepoela po grdem padcu konec sezone #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

Danes poteka 114. Dirka po Lombardiji. Jesenska italijanska enodnevna klasika letos zaradi pandemije koronavirusa poteka poleti, 231-kilometrska preizkušnja od Bergama do jezera Como pa je danes zahtevala žrtev. Grdo je namreč padel belgijski čudežni deček Remco Evenepoel, ki je pristal v bolnišnici. Po zadnjih informacijah si je zlomil medenico, ima tudi predrta pljuča, sezone je zanj konec. Dirko je dobil Jakob Fuglsang (Astana), prvi Danec, ki je slavil na Dirki po Lombardiji.

Fuglasng je bil 30 sekund hitrejši od Novozelandca Georgea Benetta, Rogličevega moštvenega kolega pri Jumbo-Vismi, in 50 sekund od Aleksandra Vlasova, ki je s tretjim mestom zaokrožil ekipni uspeh moštva Astana. 

"Počutil sem se dobro, ampak nikoli ne veš, kako se drugi počutijo. Videl sem, da je bil George Bennett močan in bi pred nekaj dnevi zagotovo zmagal. Pomembno je bilo, da se je skupina razredčila. Vlasov je bil pri tem v veliko pomoč in je bil pravi šampion danes. Mislil sem, da bom čakal na sprint, saj se mi je zdelo, da lahko tako premagam Bennetta. Toda ko je drugič napadel, sem se še sam odločil za napad, sam pa je popustil," Fuglsangove besede prenaša STA.

Na dirki sta nastopila tudi Slovenca Grega Bole in Domen Novak (Bahrain - McLaren), ki pa je nista končala.

Dirka po Lombardiji 2020 (231 km, Bergamo–Como):

1. Jakob Fuglsang (Dan) Astana Pro Team 5;32:54

2. George Bennett (NZl) Team Jumbo-Visma + 0:31

3. Aleksandr Vlasov (Rus) Astana Pro Team 0:51

4. Bauke Mollema (Niz) Trek-Segafredo 1:19

5. Giulio Ciccone (Ita) Trek-Segafredo 1:40

6. Vincenzo Nibali (Ita) Trek-Segafredo 3:31

7. Max Schachmann (Nem) Bora-Hansgrohe 4:31

8. Diego Ulissi (Ita) UAE Team Emirates 5:20

9. Ben Hermans (Bel) Israel Start-Up Nation 6:00

10. Mathieu van der Poel (Niz) Alpecin-Fenix 6:28

Grdo se je poškodoval mladi Belgijec

20-letni Remco Evenepoel (Deceuninck QuickStep) je bil eden od glavnih favoritov za zmago na letošnji Dirki po Lombardiji, a se je tekma zanj končala na spustu s Colme di Sormano, ko je s kolesom zadel ob ograjo kamnitega mostu, se nato prek balance prekucnil na zid, vanj treščil z obrazom, preden se je prevalil v globino. Obležal je nekaj metrov pod cestiščem, italijanska televizija pa je poročala, da je bil ves čas pri zavesti. Nesrečneža so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico.

Remco naj bi jo po poročanju agencij odnesel precej dobro. "Remco je v bolnišnici v Comu. Je pri zavesti, zdravniki ga pregledujejo. Lahko govori, boli pa ga desna stran," so sporočili iz njegove ekipe Deceuninck-QuickStep. Italijanska radiotelevizija RAI je poročala, da jo je Evenepoel odnesel brez zlomov, a se je pozneje izkazalo, da so njegove poškodbe veliko hujše. Pregledi so namreč pokazali zlom medenice in predrta pljuča, zaradi česar je za mladega kolesarja konec sezone, so sporočili iz njegove ekipe. Dodali so, da bo čez noč še v bolnišnici v Comu, v nedeljo pa ga bodo odpeljali v Belgijo.

Tik pred koncem dirke se je zgodil še en incident, takole je Nemca Maximiliana Schachmanna (Bora-Hansgrohe) na trasi presenetil avtomobil, ki ga tam nikakor ne bi smelo biti. Nemec jo je odnesel dokaj srečno.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Roglič kljub padcu zlahka zadržal rumeno majico, mladi Nemec do etapne zmage
Ne spreglejte