Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
3. 9. 2018,
18.30

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 3. 9. 2018, 18.30

5 let, 7 mesecev

Intervju s Primožem Rogličem

Primož Roglič po eni strani razočaran, po drugi ne

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86
Primož Roglič | Primož Roglič si je v družbi dekleta Lore ogledal poslovilno tekmo Sanija Bečirovića in Boštjana Nachbarja. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Primož Roglič si je v družbi dekleta Lore ogledal poslovilno tekmo Sanija Bečirovića in Boštjana Nachbarja.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Čez natanko dvajset dni bi moral slovenski kolesar Primož Roglič v Innsbrucku na kronometru braniti srebrno medaljo z lanskega svetovnega prvenstva na Norveškem, vendar si je po operaciji komolca nalil čistega vina, seštel vse skupaj in se z razlogom odločil, kot se je. Osredotočil se je na cestno dirko, na kateri bo imela Slovenija kar nekaj adutov za odličja.

Že na Dirki po Franciji je imel član moštva LottoNL Jumbo težave s komolcem. Ko se je po izjemnem uspehu na dirki vseh dirk – osvojil je skupno četrto mesto in zmagal na etapi - vrnil v Slovenijo, so ugotovili, da ima v tem delu telesa kamen. Odstranili so mu ga, vendar mu je to prekrižalo načrte glede priprav na svetovno prvenstvo v Innsbrucku. S Primožem smo se pogovarjali na Košarkarski simfoniji Sanija Bečirovića in Boštjana Nachbarja, ki se je je udeležil z dekletom Loro.


"Po operaciji, s katero so mi odstranili kamen, sploh še nisem sedel na kolo za kronometer. Do kronometra na svetovnem prvenstvu je manj kot mesec dni, tako da je premalo časa. Kronometer pa ni takšen, da bi se samo malce usedel in odpeljal. Druga stvar je, da ne bom šel tekmovat, če ne bom v igri za zmago." | Foto: Getty Images "Po operaciji, s katero so mi odstranili kamen, sploh še nisem sedel na kolo za kronometer. Do kronometra na svetovnem prvenstvu je manj kot mesec dni, tako da je premalo časa. Kronometer pa ni takšen, da bi se samo malce usedel in odpeljal. Druga stvar je, da ne bom šel tekmovat, če ne bom v igri za zmago." Foto: Getty Images Kdo vas je povabil na poslovilno tekmo Sanija Bečirovića in Boštjana Nachbarja?
Z Loro naju je povabil sosed Vladimir Boisa (igral je na poslovilni tekmi, op. a.). Lora mi je omenila, da imava povabilo, zato sva šla.

Ali sicer poznate Sanija Bečirovića in Boštjana Nachbarja?
Ne, osebno ne. Gledal sem ju po televiziji, pa tudi druge odlične košarkarje, ki so bili na parketu v Stožicah. V veselje mi je bilo, da sem si ogledal njuno poslovilno tekmo. Toliko legend na kupu …

Bi šlo, če bi šli zdaj sami vreč kakšno žogo na koš?
(Lora se zasmeji, op. a.). Tudi če ne … Lahko bi hitro tekel, sicer pa bolj težko (smeh, op. a.). Ko smo bili skakalci, smo sicer igrali košarko. Zdaj je že nekaj časa nisem.

Primož Roglič kronometer
Sportal Udarec: Roglič bo zaradi težav s komolcem izpustil kronometer na svetovnem prvenstvu

Preidiva v vaše poznano okolje. Koliko so težave s kamnom v komolcu vplivale na vašo odločitev, da ne boste vozili kronometra na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku in branili srebrne medalje?
Če sem odkrit, že prej nismo dovolj trenirali kronometra. Ko smo se pripravljali na Tour, so bile v ospredju druge stvari. Po operaciji, s katero so mi odstranili kamen, sploh še nisem sedel na kolo za kronometer. Do kronometra na svetovnem prvenstvu je manj kot mesec dni, tako da je premalo časa. Kronometer pa ni takšen, da bi se samo malce usedel in odpeljal. Druga stvar je, da ne bom šel tekmovat, če ne bom v igri za zmago. Zagotovo ne bom šel tja, da bi bil deseti, zato je logično, da sem odpovedal.

"Priložnosti bo še veliko. Trasa bi bila sicer zame dovolj zanimiva. Če nisi stoodstoten, potem nima smisla, da greš tja in poskušaš nekaj doseči." | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Priložnosti bo še veliko. Trasa bi bila sicer zame dovolj zanimiva. Če nisi stoodstoten, potem nima smisla, da greš tja in poskušaš nekaj doseči." Foto: Urban Urbanc/Sportida Torej med letom niste veliko trenirali kronometra?
Nekaj sem ga, seveda, tudi zmagal sem nekajkrat, vendar smo se bolj posvečali drugim stvarem. V ospredju so bile enotedenske dirke. Potem smo poskusili s tritedensko. Treniral sem, vendar je bila poškodba komolca dokončen razlog, da na svetovnem prvenstvu na kronometru ne bom nastopil.

Ali ste kaj razočarani, ker ne boste branili srebrne medalje iz Norveške?
Da in ne. Po drugi strani ne morem biti razočaran. Priložnosti bo še veliko. Trasa bi bila sicer zame dovolj zanimiva. Če nisi stoodstoten, nima smisla, da greš tja in poskušaš nekaj doseči.

Jure Zrimšek
Sportal Veljal za najbolj nadarjenega, po karieri se je iskal, zdaj polno zaseden na treh koncih

Kakšen izziv je potem cestna dirka, ki bo zadnji dan? Na to vpliva ogromno dejavnikov.
Nepredvidljiva je. Prav veliko izkušenj z enodnevnimi dirkami nimam, vendar vem, kako gredo stvari. Glavna stvar je, da se celotna ekipa čim bolj pripravi na to tekmo. Vidimo, da se letos dogajajo zelo lepe stvari. Nenehno kdo preseneča. Vse teče. Zakaj ne bi nadaljevali tudi v Innsbrucku in poskusili kaj doseči? Pritiska ni, lahko pa na koncu nastane kaj lepega.

"Letos vidimo, da se dogajajo zelo lepe stvari. Nenehno kdo preseneča. Vse teče. Zakaj ne bi nadaljevali tudi v Innsbrucku in poskušali kaj doseči? Pritiska ni, lahko pa na koncu nastane kaj lepega." | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Letos vidimo, da se dogajajo zelo lepe stvari. Nenehno kdo preseneča. Vse teče. Zakaj ne bi nadaljevali tudi v Innsbrucku in poskušali kaj doseči? Pritiska ni, lahko pa na koncu nastane kaj lepega." Foto: Urban Urbanc/Sportida Imeli boste močno ekipo …
V svojih vrstah bomo imeli kakovostne kolesarje. Dirka bo zagotovo težka in zanimiva.

Vaša ekipa za kronometer se je okrepila za prihodnje leto. Prišel je Tony Martin, večkratni svetovni prvak v kronometru. Za tritedenske dirke, kot sta Giro in Tour, je to odličen podatek.
Zdi se mi, da so to koraki v pravo smer. Videli smo, da potrebujemo še precej močnih tekmovalcev. Bomo videli. Počasi, nič se ne zgodi čez noč. Zdi se mi, da delamo prave korake, zato bo zanimivo nastopati tudi prihodnje leto.

Se je evforija po Touru že polegla? Sprejemi so bili res izjemni.
Po mojem mnenju se je. V Sloveniji sem bil po Touru praktično le pet dni. Bolj kot ne sem se ognil vsemu. Čas je bil, da spet začnem konkretno trenirati. Včasih je težko, Slovenija je majhna, vsakega poznaš, težko komu rečeš ne. Sezone še ni konec, zato se je treba pripraviti na njen zaključek. Potem bo več časa za oddih.

Tony Martin
Sportal Roglič v novo sezono s podporo večkratnega svetovnega prvaka
Andre Greipel
Sportal Najhitreje začel Greipel, Roglič v času zmagovalca
Ne spreglejte