Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 8. 2018,
12.37

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič

Sreda, 29. 8. 2018, 12.37

5 let, 7 mesecev

Ne bo branil srebra

Udarec: Roglič bo zaradi težav s komolcem izpustil kronometer na svetovnem prvenstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Primož Roglič kronometer | Primož Roglič bo zaradi težav s komolcem izpustil kronometer na letošnjem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku in se bo povsem osredotočil na cestno dirko. | Foto Getty Images

Primož Roglič bo zaradi težav s komolcem izpustil kronometer na letošnjem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku in se bo povsem osredotočil na cestno dirko.

Foto: Getty Images

Primož Roglič, svetovni podprvak v kronometru, na letošnjem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku ne bo nastopil v posamični vožnji na čas in tako ne bo branil srebra iz Bergna. Krive naj bi bile težave s komolcem, ki ga pestijo že od Dirke po Franciji.

Primož Roglič je odločitev o nenastopanju na kronometrski preizkušnji (26. september) sprejel že pred desetimi dnevi in o tem obvestil tudi selektorja slovenske kolesarske reprezentance Andreja Hauptmana.

Za potezo, ki ne bo po volji slovenskih ljubiteljev kolesarstva, se je odločil zaradi težav z desnim komolcem, ki so se začele po padcu na letošnji Dirki po Franciji. Francosko pentljo je Roglič končal na izjemnem 4. mestu, za povrh pa je odnesel še etapno zmago.

Roglič je zmagovalni oder po lanski kronometrski preizkušnji svetovnega prvenstva delil s Chrisom Froomom in Tomom Dumoulinom. | Foto: Reuters Roglič je zmagovalni oder po lanski kronometrski preizkušnji svetovnega prvenstva delil s Chrisom Froomom in Tomom Dumoulinom. Foto: Reuters

"Štartal bi samo v primeru, da bi se lahko boril za zmago"

Droben kamen, ki se mu je zaril v desni komolec, so mu sicer nekaj dni po prihodu iz Francije odstranili, a se rana ni ustrezno pozdravila, komolec je še vedno otečen.

"Še vedno nisem treniral na kolesu za kronometer, zato ne bi mogel računati na dober rezultat. Štartal bi samo v primeru, da bi se lahko boril za zmago, v tem primeru pa se ne morem," je razlog za umik iz kronometrske preizkušnje za kolesarski portal Cyclingnews pojasnil Roglič, ki je trenutno na višinskih pripravah v kraju Kühtai v Avstriji, ki je le nekaj več kot 60 kilometrov oddaljen od Innsbrucka.

V Kühtaiu se na nadaljevanje sezone pripravlja tudi Jan Tratnik (CCC), aktualni državni prvak v kronometru, ki je bil na svetovnem prvenstvu v tej panogi lani odličen deseti. V vožnji na čas bo nastopil tudi na letošnjem prvenstvu v Innsbrucku.

Bo pa Roglič nastopil na cestni preizkušnji, kjer bo skušal obleči mavrično majico svetovnega prvaka. "To bo velik izziv, na svetovnem prvenstvu še nikoli nisem dirkal na rezultat. Trasa je izredno dolga (259 km) in lahko se zgodi marsikaj. Proga je zahtevna, še posebej zadnji vzpon. Danes sem ga prevozil trikrat (na SP ga bodo kolesarji prevozili sedemkrat) in bilo je zelo zahtevno," je za prej omenjeni spletni portal povedal Roglič, ki si je traso v družbi selektorja Hauptmana ogledal že letos spomladi.

Hauptman je odločitev Rogliča, da vožnjo na čas v Innsbrucku izpusti, pozdravil, "saj bi na obeh tekmah težko nastopil na polno," je komentiral odločitev Zasavca.

Kljub temu, da so mu droben kamen, ki se mu je v desni komolec zaril pri padcu na Dirki po Franciji, že odstranili, ima še vedno težave s komolcem.  | Foto: Kljub temu, da so mu droben kamen, ki se mu je v desni komolec zaril pri padcu na Dirki po Franciji, že odstranili, ima še vedno težave s komolcem.

Roglič (LottoNL-Jumbo) bo pred svetovnim prvenstvom nastopil še na Dirki po Britaniji (2. do 9. september), kjer je udeležbo napovedal tudi Britanec Chris Froome (Sky).

Ne spreglejte