Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2024,
10.18

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Natisni članek

Dirka po Italiji Giro d'Italia Giro d'Italia Geraint Thomas Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Torek, 7. 5. 2024, 10.18

1 mesec, 1 teden

Športni direktor UAE: Pogačarju je težko dopovedati, naj vozi konservativno

Prijateljsko zbadanje najboljših dveh na Dirki po Italiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86
G | Foto Instagram

Foto: Instagram

Potem ko je 25-letni slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar v ponedeljek dokaj dolgočasno tretjo etapo popestril s silovitim pospeškom v zaključku, pri tem pa mu je pomagal nihče drug kot 12 let starejši Geraint Thomas, prvi zasledovalec v boju za rožnato majico, sta zabavo nadaljevala tudi na družbenih omrežjih.

Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) – lani drugi na Giru, potem ko ga je na gorskem kronometru v predzadnji etapi na Svetih Višarjah premagal Primož Roglič – je na družbenih omrežjih objavil fotografijo s Tadejem Pogačarjem (UAE Emirates), zraven pa zapisal: "V redu, sine, dovolj si se zabaval. Imava lahko jutri prijeten in miren dan?", zraven pa dodal ključnika #danasnjamladina in #giro.

G | Foto: Instagram Foto: Instagram

Pogačar, ki je včeraj prvič v karieri nosil rožnato majico, to si je prislužil z izjemno predstavo v drugi etapi s ciljem na Oropi, mu seveda ni ostal dolžan. "Greva jutri že od starta?" ga je vprašal.

Zbadanje prvega in drugega kolesarja na letošnjem Giru ni ostalo neopaženo, številni so komentirali in všečkali njun humor in predstave na letošnji rožnati pentlji.

Kolesarje danes čaka še ena pretežno ravninska etapa. Etapa od mesta Acqui Terme do italijanskega obmorskega središča Andora bo dolga 190 kilometrov in ima 1.700 višinskih metrov. Kolesarje na sredini etape čaka vzpon na Melogno, ta bo dolg slabih osem kilometrov in ima nekaj manj kot petodstotni povprečni naklon.

Profil 4. etape Gira:

4. etapa Giro 2024 | Foto:

V skupnem seštevku ima Pogačar 46 sekund prednosti pred Thomasom in 47 sekund pred Kolumbijcem Danielom Martinezom (BORA - hansgrohe). Jan Tratnik (Visma | Lease a Bike) je na 24., Domen Novak (UAE Team Emirates) na 63., Luka Mezgec (Jayco-AlUla) pa na 148. mestu.

Ali se bo Pogačar iztrošil?

Ob izjemnih predstavah Pogačarja, ki s svojimi napadi neizmerno zabava navijače, se znova odpira vprašanje, ali  najboljši kolesar sveta s tem preveč troši s svojimi močni, še posebej v luči tega, da ga dober mesec po koncu Dirke po Italiji čaka še Dirka po Franciji (29. junij – 21. julij).

Pogačar je v ponedeljek po koncu etape na vprašanje, ali se mu ne zdi, da ga bo Giro stal preveč, v šali odvrnil, da za zdaj ni zapravil niti evra in da je zadnjih šest dni na plačanih počitnicah.

Da bi Pogačar, ki ima po prvih treh etapah 46 oz. 47 sekund prednosti pred Geraintom Thomasom in Danijem Martinezom, moral voziti bolj zadržano, meni tudi športni direktor ekipe UAE Emirates Fabio Baldato. V pogovoru za Cyclingnews je priznal, da bi se Pogi moral hraniti za trenutke, ki bodo na letošnjem Giru ključni.

Tadej Pogačar Giro 2024 | Foto: Reuters Foto: Reuters

Na vprašanje, kakšen nasvet lahko daš nekomu kot Pogačar, je dejal: "Da si bolj konservativen, a to mu je težko dopovedati," je priznal Baldato. "Ne želim, da zminimalizira svoj trud, želim pa si, da bi ga ohranil za trenutke, ko se bo znašel sam, brez moštvenih kolegov, ki bi jih lahko uporabil."

"Že od samega začetka imamo povsem jasen načrt," pa je v pogovoru za Cyclingnews dejal športni vodja UAE Team Emirates Joxean Matxin. "Določili smo etape, kjer lahko napadamo in etape, kjer lahko odgovornost prepustimo  šprinterskim ekipam in tako naprej. Od začetka Gira govorimo samo o Giru in ne razmišljamo o tem, kaj sledi," je dejal, a vseeno opozoril: "Kljub temu pa to ni enodnevna dirka, kot je Strade Bianche, kjer lahko napadeš 80 kilometrov pred ciljem, ker veš, da naslednji dan nimaš dirke. To je Giro in vemo, da traja tri tedne."

Oglejte si vrhunce 3. etape Dirke po Italiji:

Preberite še:

Jonathan Milan
Sportal Z napadom tokrat poskusil Ganna, sprinterski obračun pa vendarle Milanu
Tim Merlier Giro 2024
Sportal Žalostno ozadje proslavljanja na Giru: Še vedno se spomnim trenutka, ko je umrl.
Tadej Pogačar Giro 2024
Sportal Šovman Pogačar: na sprinterski etapi so ga ujeli tik pred ciljem #video
Remco Evenepoel - Primož Roglič
Sportal Dobre novice glede Primoža Rogliča
Tim Merlier Giro 2024
Sportal Pogačar skoraj presenetil sprinterje, Merlier do najtežje zmage v karieri #video

 

 

 

 

Ne spreglejte