Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 4. 2012,
17.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Domenico Pozzovivo Jani Brajkovič

Četrtek, 19. 4. 2012, 17.16

8 let

Pozzovivo novi vodilni, Brajkovič 9. v etapi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijan Domenico Pozzovivo je zmagovalec 3. etape 36. kolesarske dirke po Trentinu (2.HC) in novi vodilni v skupnem seštevku. Slovenec Jani Brajkovič je zasedel 9. mesto v etapi.

V 168 kilometrov dolgi etapi sta bila na sporedu dva kategorizirana vzpona. Po prvem je v ospredju ostala skupina šestdesetih kolesarjev, ki je skupaj začela drugi vzpon. Slednji je bil dolg kar devet kilometrov. Že pred pričetkom vzpona so bili na čelu glavnine kolesarji ekipe Liquigas-Cannondale. Kmalu po pričetku klanca so prvi trije kolesarji naredili napako in zavili v napačno ulico. Izgubili so odlično izhodišče in v trenutku zaostajali za 300 metrov. Po kilometru vzpona je bilo v ospredju še okrog 30 kolesarjev. Peklenski tempo na čelu glavnine je narekoval Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF Inox). Najdlje so mu lahko sledili Kreuziger, Cunego in Szmyd. A še oni so kmalu odpadli.

Nekje na polovici vzpona je bil v ospredju Pozzovivo pred Szmydem, Rujanom, Cunegom in Kreuzigerjem. Vrstni red se do vrha vzpona ni več bistveno spremenil. Povečali so se le zaostanki, ki so bili vse večji. S kako zahtevnim vzponom so morali opraviti kolesarji, priča dejstvo, da so najboljši z njim opravili v eni uri. Vrh vzpona je bil na nadmorski višini 1174 metrov. Sledilo je še dva kilometra in pol spusta ter cilj etape. Etapne zmage in vodstva v skupnem seštevku se je veselil Pozzovivo, ki je to dirko že dvakrat končal na 3. mestu v skupnem seštevku. Jani Brajkovič je etapo končal na 9. mestu, Gregor Gazvoda pa na 83. mestu. "Tu se ne bom 'nadirkal'. Bolj bijem boj z uro in klanci, kot pa razmišljam o tem, da bi kaj dosegel. Na tako težak klanec, kakršen je bil na sporedu v zaključku etape, še nisem dirkal v svoji karieri," je v cilju za Sportal povedal Gazvoda. Etape ni končalo 15 kolesarjev.

Ne spreglejte