Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 1. 2022,
18.42

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

ciklokros ciklokros Ljubljana Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Sobota, 1. 1. 2022, 18.42

2 leti, 3 mesece

Pogačar v tej sezoni tega ne bo več počel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Tadej POgačar ciklokros | Nastop Tadeja Pogačarja na ciklokrosu  v Ljubljani je bil edinstven dogodek, ki se v tej sezoni ne bo več ponovil.  | Foto Alen Milavec

Nastop Tadeja Pogačarja na ciklokrosu v Ljubljani je bil edinstven dogodek, ki se v tej sezoni ne bo več ponovil.

Foto: Alen Milavec

Potem ko je Tadej Pogačar prejšnjo nedeljo suvereno zmagal na domači dirki v ciklokrosu v Ljubljani, je nehote sprožil ugibanja o tem, ali namerava na ciklokros sceni vztrajati tudi v nadaljevanju sezone. Iz ekipe UAE Emirates so glede tega zelo jasni.

Tadej Pogačar je pred tednom dni presenetil s svojo udeležbo na ciklokrosu v Ljubljani in zmagal (video: Damjan Medica/Planet TV).

Predstavnik ekipe UAE Emirates je v pogovoru za belgijski medij Sporza ovrgel vsakršno upanje, da bi dvakratni zmagovalec Dirke po Franciji sledil kolesarskim zvezdnikom Woutu Van Aertu, Mathieuu van der Poelu in Tomu Pidcocku, ki zimsko obdobje izkoristijo za nastope na ciklokrosu.

Sportal Tudi čez ovire, stopnice in blato Pogačar številka 1 #video

"Tadej je bil na startu nedeljskega ciklokrosa v Ljubljani zato, ker se je dirka odvijala v bližini njegovega doma. Poleg tega je dirko pomagala organizirati njegova mladinska ekipa Pogi Team, Pogačar pa jo je s svojim nastopom podprl. To je bil prvi in zadnji ciklokros za Pogačarja v tej sezoni. Naslednji teden se odpravlja na ekipne priprave v Španijo," se je glasila uradna razlaga iz vrst Emiratov.

Kolesarji ekipe UAE Emirates, ki se je letos številčno in kakovostno precej okrepila, bodo med 5. in 17. januarjem trenirali v Alicanteju v Španiji.

Ekipo UAE Emirates so v sezoni 2022 okrepili Portugalec Joao Almeida iz moštva Deceuninck Quick Step, Nemec Pascal Ackermann iz ekipe Bora Hansgrohe, Španec Marc Soler iz Movistarja in Novozelandec George Bennett iz Jumbo-Visme.

Pogačar, ki je lansko sezono zaključil kot prvi kolesar na jakostni lestvici UCI, bo sezono konec februarja začel na Dirki po Združenih arabskih emiratih, ki je eden od vrhuncev za njegovo ekipo.

Prvi del sezone bo precej zgoščen. Dirkal bo na prvem kolesarskem "spomeniku" sezone, dirki Milano–Sanremo, udeležil se bo Dirke po Flandriji, etapne Dirke po Baskiji in klasike Liege–Bastogne–Liege, ki ima že dve leti zapored slovenskega zmagovalca (lani je zmagal Pogačar, leto prej Primož Roglič).

Pogačar se vrača na dirko Po Sloveniji. To bo zadnja dirka pred začetkom francoskega Toura. | Foto: Vid Ponikvar Pogačar se vrača na dirko Po Sloveniji. To bo zadnja dirka pred začetkom francoskega Toura. Foto: Vid Ponikvar

23-letnik s Klanca pri Komendi si je za pripravljalno dirko za Tour tako kot lani izbral dirko Po Sloveniji, prvič v isti sezoni pa bo nastopil na dveh tritedenskih dirkah. V načrtu ima Dirko po Španiji, kjer je leta 2019 že dirkal. Takrat je s tremi etapnimi zmagami in 3. mestom v skupni razvrstitvi nase opozoril tudi širšo javnost. Sezono bo najverjetneje zaključil na zadnjem kolesarskem spomeniku sezone, Dirki po Lombardiji.

Preberite še:

Tadej Pogačar Primož Roglič Luka Dončić Anamarija Lampič
Sportal Oči uprte v Dončića, Pogačarja, Rogliča …
Sportal Pogačar: Da "zalaufa pumpa", da eno uro trpiš #video
Tadej Pogačar
Sportal Ko je dvomilijonski narod pokoril svet. Ponovno!
Tadej Pogačar
Sportal Na Eurosportu pripravili kolaž vrhuncev slovenskega športnika leta #video
Wout Van Aert
Sportal Van Aert boljši od van der Poela
Tadej Pogačar Janja Garnbret
Sportal Med najboljšimi evropskimi športniki leta 2021 tudi Pogačar
ciklokros
Sportal Na atraktivni dirki v Ljubljani tudi Pogačar in Mezgec
Športnik leta 2021, Marjeta Pogačar, Mirko Pogačar
Sportal Oče Tadeja Pogačarja s čustvenim zapisom. Kaj ga je zmotilo?

 

Ne spreglejte