Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 11. 2022,
15.39

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič pranje denarja afera Nizozemska Jumbo Jumbo-Visma

Petek, 4. 11. 2022, 15.39

1 leto, 5 mesecev

Afera Jumbo

Nekdanji šef Jumba v velikih težavah, kaj to pomeni za Rogliča?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Jumbo, podjetje, supermarket, Nizozemska | Nizozemsko podjetje Jumbo, ki sponzorira tudi kolesarsko ekipo Jumbo-Visma, je v težavah zaradi nekdanjega direktorja Fritsa van Eerda. | Foto Guliverimage

Nizozemsko podjetje Jumbo, ki sponzorira tudi kolesarsko ekipo Jumbo-Visma, je v težavah zaradi nekdanjega direktorja Fritsa van Eerda.

Foto: Guliverimage

Na Nizozemskem odmeva škandal nekdanjega generalnega direktorja trgovske verige Jumbo, podjetja, ki je tudi glavni sponzor kolesarske ekipe Jumbo-Visma, katere dolgoletni član je slovenski šampion Primož Roglič. Frits van Eerd je moral z mesta vodje podjetja odtopiti septembra letos, zdaj je v vse večjih težavah. 

Fritsa van Eerda so septembra letos aretirali zaradi suma pranja denarja, zdaj pa je v nizozemskih medijih odjeknila še vest, da je policija na njegovem domu našla na "stotine tisoče evrov" v gotovini. V primeru Jumbo je bilo aretiranih devet ljudi, van Eerd pa je moral nemudoma odstopiti s položaja generalnega direktorja podjetja, verige supermarketov.

Frits van Eerd je sicer velik športni navdušenec. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Frits van Eerd je sicer velik športni navdušenec. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Menedžer van Eerd je sicer velik športni navdušenec, Jumbo pa je tudi po njegovi zaslugi dolgoletni sponzor kolesarskega moštva Jumbo-Visma, kot tudi oddelka za hitrostno drsanje, pa tudi nizozemskega dirkača Maxa Verstappna, dvakratnega svetovnega prvaka v formuli ena. Nizozemski športni navdušenci se tako s strahom sprašujejo, kako bo afera vplivala na te.

A strah naj bi bil odveč, poročajo tuji mediji. Nizozemsko tožilstvo se v preiskavi osredotoča na sumljive posle van Eerda z nekdanjim motokrosistom, zdaj trgovcem z avtomobili, ki je v javnosti znan kot "Theo E.". Preiskava naj ne bi zajemala sponzoriranja kolesarske in drsalne ekipe, prav tako ne sodelovanja Jumba z Red Bullom, moštvom F1, za katerega dirka Verstappen.

"Ta neprijetna situacija ne bo vplivala na športne ekipe, ki jih sponzorira Jumbo," je povedal Jac Orie, trener ekipe Jumbo-Visma za hitrostno drsanje. "Iz Jumba so nas obvestili, da naj nas ne skrbi za prihodnost naše ekipe," je še povedal.

Za Primoža Rogliča in preostale kolesarske ase v nizozemski ekipi naj ne bi bilo skrbi. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Za Primoža Rogliča in preostale kolesarske ase v nizozemski ekipi naj ne bi bilo skrbi. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Za Primoža Rogliča, Jonasa Vingegaarda, Wouta Van Aerta ter preostale odlične kolesarske ase, v novi sezoni tudi Jana Tratnika, torej ni skrbi. Veriga supermarketov Jumbo tudi ob trenutnih težavah zaradi nekdanjega direktorja ne razmišlja o prekinitvi sponzorskih pogodb, še pišejo nizozemski mediji.    

Preberite še:

Tadej Pogačar Primož Roglič
Sportal Pogačar in Roglič znova med kandidati za prestižno nagrado
Primož Roglič & Jonas Vingegaard
Sportal Danec želi na Tour, kaj pa Primož Roglič in Wout Van Aert?
Jonas Vingegaard
Sportal Zmagovalec Toura razkril, komu je namenil klic po vsaki etapi
Ne spreglejte