SiolNET. Sportal Kolesarstvo
6,77

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Združitev Jumbo-Visme in Soudal –QuickStepa?

Nekaj se kuha. Bodo Roglič, Vingegaard in Evenepoel kolegi?

6,77

termometer

Primož Roglič, Vuelta 2023 | Bosta Primož Roglič in Remco Evenepoel postala moštvena kolega? | Foto: Guliverimage
Bosta Primož Roglič in Remco Evenepoel postala moštvena kolega? Foto: Guliverimage

Nizozemski Wielerflist poroča o zakulisnih pogovorih med moštvoma Jumbo- Visma in Soudal – QuickStep. Na obzorju naj bi bila združitev v super ekipo, v kateri bi skupaj pristali asi, kot so Primož Roglič, Jonas Vingegard, Remco Evenepoel, Wout Van Aert … Dogovarjanje naj bi bilo že v "napredovani fazi", še poroča Wielerflits.

Primož Roglič Sportal Primož Roglič potrdil željo za prihodnje leto #video

Pred časom je Belgijec Johann Bruyneel nekdanji vodja danes osramočenega ameriškega moštva US Postal, ki je v začetku tisočletja z Lancom Armstrongom dominiral na Dirki po Franciji, omenjal, da bi lahko v kratkem prišlo do združitve moštev Ineos Grenadiers in Soudal – QuickStep. Britanci naj bi si na vse pretege želeli v svoje vrste privabiti mladega belgijskega superzvezdnika Remca Evenepoela in ker njegov trenutni šef Patrick Lefevere niti pomisliti noče, da bi ga prodal, naj bi bil bogati Ineos pripravljen poseči po drugačni rešitvi.

Z odkupom Soudalove pro tour licence bi lahko na zvit način prišel do Remca, a bi ob tem najbrž razpustil trenutno ekipo Grenadiers. No, nizozemski Wielerflits pa ima drugačne informacije, od "večih virov" so namreč izvedeli, da se pripravlja združitev Soudal – QuickStepa z Jumbo-Vismo. Ta bi bila prava senzacija, nastala bi namreč nizozemsko-belgijska super ekipa, ki bi jo bilo v naslednjih letih domala nemogoče premagati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WielerFlits (@wielerflits)

Jumbo ima na plačilni listi trenutno 27 kolesarjev, na čelu z zvezdniki Jonasom Vingegaarom, Primožem Rogličem in Woutom Van Aertom, pa tudi še enega Slovenca Jana Tratnika, Soudal pa ima ob Evenepoelu na pogodbi še 23 kolesarjev. Pogajanja naj bi bila že v "napredovani fazi", poroča Wielerflits, direktor nove super ekipe naj bi po informacijah nizozemskega medija postal Richard Plugge iz Jumba, glavni trener Merijn Zeeman, prav tako iz Jumba, Lefevere, trenutni šef Soudala, pa naj bi prevzel eno od vodilnih vlog.

V Jumbo-Vismi se že tako kar tare zvezdnikov, zato se je letos razvnelo vprašanje, če bo v ekipi sploh ostal slovenski as Roglič, ki ima pogodbo z Jumbom sicer sklenjeno do konca leta 2025. Ob morebitni združitvi, bi bilo njegovo mesto v ekipi verjetno še toliko bolj nezanesljivo. Jumbo, nizozemska veriga supermarketov, se sicer konec naslednjega leta umika iz kolesarstva, "čebele" bodo tako iskale novega glavnega pokrovitelja.

V naslednjih mesecih se, kot kaže, obetajo razburljive spremembe na kolesarskem trgu. Pričakovati je, da bo ob morebitni združitvi nekaj zanimivih kolesarjev iskalo nove klube.     

V kateri ekipi bi najraje videli kolesariti Primoža Rogliča v letu 2024?

 • Jumbo-Visma 712 glasov
  11,50%
 • Ineos Grenadiers 4130 glasov
  66,72%
 • Lidl-Trek 505 glasov
  8,16%
 • Movistar 180 glasov
  2,91%
 • UAE Emirates 160 glasov
  2,58%
 • Bahrain-Victorious 427 glasov
  6,90%
 • Kakšni drugi 76 glasov
  1,23%
Oddanih 6190 glasov

Preberite še:

Boštjan Kavčnik Sportal Nepogrešljiva slovenska pomoč za Tadeja Pogačarja
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin