Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
17. 6. 2013,
9.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Polanc Radenska Alberto Contador

Ponedeljek, 17. 6. 2013, 9.32

7 let, 12 mesecev

Nadarjeni Polanc: Biti med prvimi tremi na znamenitem Touru

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mladi Jan Polanc je na kolesarski dirki Po Sloveniji naredil še korak naprej in jo končal na drugem mestu. Avgusta sledi prestop v veliki Lampre, v dresu katerega si želi nastopiti na Giru in Touru.

Ni veliko manjkalo in Jan Polanc bi postal novi najmlajši zmagovalec kolesarske dirke Po Sloveniji. Za zdaj še član Radenske je na koncu znova osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja, v skupnem seštevku pa zaostal le za velikim zmagovalcem Radoslavom Rogino. Dokazal je, da ima dinamit v nogah, zato ni nič nenavadnega, da ga je v svoje vrste zvabil Lampre, v dresu katerega bo nastopal od avgusta naprej. "Rezultat na dirki Po Sloveniji mi daje dodatno motivacijo za naprej. Dokazal sem, da sem dober tudi za večje dirke. Zahvalil bi se ekipi Radenska, ki me odlično podpira, odkar sem prišel v klub in mi omogočila prestop med profesionalne kolesarje. Tu je seveda še moj oče, ki stoji za mano tudi kot trener. On je glavni faktor pri vsem," se je 21-letni Polanc zahvalil vsem, ki so mu stali ob strani.

Kakšna bo njegova vloga v Lampreju, za zdaj še ni znano, saj se bo o tem pogovarjal z novimi delodajalci, ko bo dejansko prestopil v italijansko moštvo. Zagotovo pa bo v prihodnje ob nadaljnjem trdem delu in napredku krojil razplet tudi na večjih dirkah. "Moj cilj je, da nastopim na Giru in Touru. Sanje so, da bi nastopil na Touru in tam dosegel vrhunski rezultat. Pot do tja je še dolga in bo treba počakati še nekaj let," je o kolesarski ciljih spregovoril Jan. In kaj pomeni zanj vrhunski rezultat? "Uvrstitev med prve tri," se je zasmejal eden najbolj nadarjenih slovenskih kolesarjev, ki je pred leti nekoliko bolj podrobno spremljal Alberta Contadorja kot nekakšnega vzornika: "Všeč mi je njegov karakter, da vedno napada in nikoli ne obupa. Je pa težko reči v današnjih časih, kateri kolesar je dirkal 'na čisto' in kateri ne."

Ne spreglejte