Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 4. 2021,
17.34

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Urška Žigart Špela Kern Matej Mohorič Matej Mohorič Luka Mezgec Ruth Winder Matteo Trentin Wout Van Aert Tom Pidcock Brabantska puščica

Sreda, 14. 4. 2021, 17.34

3 leta

Brabantska puščica 2021

Mladi Britanec močnejši od Rogličevega kolega, Nizozemka praznovala prezgodaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Tom Pidcock | Tom Pidcock je zmagovalec Brabantske puščice. | Foto Guliverimage

Tom Pidcock je zmagovalec Brabantske puščice.

Foto: Guliverimage

Zmagovalec enodnevne belgijske dirke Brabantska puščica je 21-letni britanski kolesar Tom Pidcock (Ineos Grenadiers), ki je po 201,7 prevoženega kilometra od Leuvena do Overijseja v ciljnem sprintu ugnal Rogličevega moštvenega kolega pri Jumbo-Vismi, domačina Wouta Van Aerta. Še veliko bolj dramatičen je bil zaključek ženske dirke, kjer so o zmagi odločali milimetri.

Thomas Pidcock je bil najmočnejši v ciljnem sprintu letošnje Brabantske puščice, domači adut Wout Van Aert v rahel ciljni klanec 21-letniku iz Leedsa ni bil kos, tretje mesto pa je zasedel Pogačarjev moštveni kolega iz UAE Emirates, Italijan Matteo Trentin. Trojica je nekaj kilometrov pred ciljem ušla tekmecem, ki pa so se ji v zadnjih nekaj sto metrih preizkušnje že nevarno približali, ko so Pidcock, Van Aert in Trentin taktizirali pred zaključnim sprintom. Pidcock je prišel do svoje prve zmage med profesionalci v cestnem kolesarstvu.

"Vedel sem, kakšen sprinter je van Aert, a hkrati sem se zavedal, da to ni bil klasičen sprint, da je bil tik pred njim še klanec in da ga lahko premagam. Vseeno pa lahko potrdim, da sem presenečen, da mi je uspelo," je bil na cilju zadovoljen zmagovalec, ki je na prestolu zamenjal Juliana Alaphilippa. Francoza tako kot zmagovalca dirke leta 2019 Nizozemca Mathieuja van der Poela (lani sta bila prvi in drugi) ni bilo na startu, poroča STA.

Slovenske barve sta na dirki branila Luka Mezgec (BikeExchange) in Matej Mohorič (Bahrain Victorious), zasedla sta 33. in 37. mesto, v cilj sta pripeljala v skupini 53 sekund za zmagovalcem. Oba sta bila pomočnika, Mohorič Italijanu Sonnyju Colbrelliju, Mezgec pa Michaelu Matthewsu.

dobrodelna dražba Roglič PRAVA
Sportal Dobrodelna dražba podpisane majice Primoža Rogliča

Dramatičen zaključek ženske dirke

Še bolj dramatičen je bil zaključek 127,3-kilometrske ženske dirke, ki se je začela v Lenniku, končala pa prav tako v Overijseju. Tudi tam je bil ključen ciljni sprint, o zmagovalki pa je odločal foto finiš. Nizozemka Demi Vollering (SD Work) in Američanka Ruth Winder (Trek-Segafredo) sta bili najhitrejši in ko je Volleringova v cilju že dvignila roke v znak zmagoslavja ter uspeh praznovala s sotekmovalkami, je izvedela, da je bila Winderjeva hitrejša. Sodniki so šele po ogledu videoposnetka potrdili, da je Američanka ciljno črto prečkala nekaj milimetrov pred Nizozemko.

Na dirki sta nastopili dve Slovenki. Špela Kern (Massi – Tactic) je bila 43. (+ 1:05), Urška Žigart (BikeExchange) pa 88. (+11:11).

Preberite še:

Brandon McNulty
Sportal Američan, ki je izgubil rumeno majico
Fabio Jakobsen
Sportal Čustvena vrnitev: ko je pogledal na telefon, ga je zadelo

 

Ne spreglejte