Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 7. 2022,
17.26

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Marianne Vos Urša Pintar BikeExchange-Jayco UAE ADQ Urška Žigart Eugenija Bujak Tour de France Femmes Dirka po Franciji za ženske

Ponedeljek, 25. 7. 2022, 17.26

1 leto

ŽENSKA DIRKA PO FRANCIJI, 2. ETAPA

Marianne Vos z zmago do rumene majice, Pintarjeva padla in zaključila z dirko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Marianne Vos | Marianne Vos je oblekla rumeno majico. | Foto Guliverimage

Marianne Vos je oblekla rumeno majico.

Foto: Guliverimage

Nizozemka Marianne Vos (Jumbo Visma) je zmagovalka druge etape ženske Dirke po Franciji, 136,4 kilometra dolge preizkušnje od Meauxa do Provinsa. Vosova je prevzela tudi skupno vodstvo, z dirko pa je že končala ena od treh Slovenk, Urša Pintar (UAE Team ADQ), ki je bila udeležena v padec, v cilj pa je prišla izven časovne zapore.

Današnja ravninska in zelo nervozna etapa - v zadnjih 30 kilometrih je v karavani prišlo do treh skupinskih padcev - je bila usodna za Uršo Pintar (UAE Team ADQ), ki je bila udeležena v enem izmed padcev, v cilj pa je prišla izven časovne zapore in dirko že končala.

Pintarjeva se je po padcu dolgo pobirala, nato pa s težavo prišla do cilja, zadnjih nekaj kilometrov je kolesarila z le eno roko na krmilu.  

Najboljša Slovenka je bila tudi danes  Eugenia Bujak (UAE Team ADQ), ki je z zaostankom 3:22 zasedla 76. mesto, medtem ko je Urška Žigart (BikeExchange-Jayco) osvojila 100. mesto (+4:17). Žigartovo sicer na dirki bodri njen srčni izbranec Tadej Pogačar, ki je v nedeljo končal s svojim tretjim Tourom in ga po dveh zmagah tokrat končal na drugem mestu.

Vosova je bila danes najmočnejša, drugo mesto je v ciljnem sprintu šestih ubežnic zasedla Italijanka Silvia Persico, tretje pa Poljakinja Katarzyna Niewiadoma. Petintridesetletna nizozemska šampionka je prišla tudi do rumene majice, v skupnem seštevku zdaj vodi za deset sekund pred Persicovo in Niewiadomo. Včerajšnja zmagovalka Lorena Wiebes je bila šesta v etapi in je šesta zdaj tudi v skupnem seštevku.

Bujakova je v skupni razvrstitvi na 73. (+3:38), Žigartova pa na 98. (+4:50) mestu.

V torek bo na sporedu 133 kilometrov dolga preizkušnja med krajema Reims in Epernay. Bo pa nekoliko bolj razgibana, tekmovalke namreč čakajo štirje kategorizirani vzponi, trije četrte in eden tretje kategorije. 

Preberite še:

Lorena Wiebes Tour de France Femmes
Sportal Zmagovalka zgodovinske dirke na oder z dojenčkom: Ne, otrok ni moj #video
Lorena Wiebes
Sportal Prva etapa ženskega Toura Nizozemki, Eugenia Bujak najboljša Slovenka
Ne spreglejte