Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2022,
17.54

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Matevž Govekar Velika nagrada Nove Gorice in Vipavske doline

Četrtek, 17. 3. 2022, 17.54

2 leti, 1 mesec

1. kolesarsko dirko za veliko nagrado Nove Gorice & Vipavske doline (24. marec)

V Novi Gorici predstavili novost: Ozke ceste in ovinki bodo naredili selekcijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Kolesarstvo splošna | 1. kolesarska dirka za veliko nagrado Nove Gorice & Vipavske doline bo na sporedu 24. marca. | Foto Vid Ponikvar

1. kolesarska dirka za veliko nagrado Nove Gorice & Vipavske doline bo na sporedu 24. marca.

Foto: Vid Ponikvar

V Novi Gorici so danes predstavili 1. kolesarsko dirko za veliko nagrado Nove Gorice & Vipavske doline. Gre za novo dirko, ki je vpisana v koledar Mednarodne kolesarske zveze (Uci).

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič blizu zmagi na francoskih "kockah"

Na dirki, ki bo 24. marca, bo sodelovalo 170 profesionalnih kolesarjev iz 26 moštev, ki prihajajo iz 22 različnih držav. Start dirke bo pred prodajnim salonom mebloJOGI v Kromberku ob 13. uri, cilj pa predvidoma ob 16.30 pred centrom Eda v središču Nove Gorice.

Trasa dirke bo dolga 156 kilometrov, vodila pa bo iz Kromberka proti Selu, Potočam, preko Preserij do Branika in Dornberka ponovno do Sela. Ta krog bodo kolesarji morali prevoziti petkrat. Od tu se bodo preko Šempasa in Ajševice skozi Rožno dolino vrnili v Novo Gorico in naredili še en krog po mestu in neposredni okolici.

Mark Cavendish
Sportal Cavendish nasledil Rogliča na najstarejši klasiki

"Ljudem želimo približati tudi fante, ki veliko delajo, vendar jih od njih le nekaj uspe," pravi Rok Lozej. | Foto: Rosana Rijavec/STA "Ljudem želimo približati tudi fante, ki veliko delajo, vendar jih od njih le nekaj uspe," pravi Rok Lozej. Foto: Rosana Rijavec/STA "Ljudem želimo približati tudi fante, ki veliko delajo, vendar jih od njih le nekaj uspe"

Pobuda za organizacijo take kolesarske dirke je tlela že več časa, je na današnji novinarski konferenci povedal organizacijski direktor dirke Rok Lozej.

Glede na to, da smo pri nas organizirali tudi že večje spektakle, kot sta dirka po Sloveniji in Giro, smo se odločili, da na naših cestah ponudimo priložnost kolesarjem, ki bodo v naslednjih letih dirkali na večjih tekmovanjih. Tako želimo ljudem približati tudi fante, ki veliko delajo, vendar jih od njih le nekaj uspe. To je bilo vodilo pri organizaciji te nove dirke."

Konkurenca bo po Lozejevih besedah ne glede na rang dirke kar ostra, saj prihajajo v Novo Gorico tudi nekateri že poznani kolesarji.

Sicer pa si v Novi Gorici želijo, da bi dirka postala tradicionalna. Z njo želijo na Primorsko privabiti kolesarske ekipe tudi na priprave, zato jim ob organizaciji dirke želijo pokazati, da sta primorska klima in okolje primerna tudi za nabiranje kondicije in izkušenj pred večjimi dirkami doma in v tujini.

Sportal Govekar v Avstriji le za članom mlade "Rogličeve ekipe"

"Trasa bo zahtevna, ne toliko zaradi profila dirke, pač pa zaradi ozkih cest in ovinkov, ki bodo naredili selekcijo med kolesarji," je prepričan Matevž Govekar. | Foto: Vid Ponikvar "Trasa bo zahtevna, ne toliko zaradi profila dirke, pač pa zaradi ozkih cest in ovinkov, ki bodo naredili selekcijo med kolesarji," je prepričan Matevž Govekar. Foto: Vid Ponikvar

Govekar: Lepa, a zahtevna trasa

"Vsi slovenski kolesarji smo s to dirko dobili še eno, novo priložnost. Kolesarstvo je ekipni šport, zato bomo v naši ekipi naredili vse, da zmaga nekdo izmed nas," je povedal član ekipe Tirol KTM Cycling Matevž Govekar. Dodal je, da je trasa lepa za tako enodnevno spomladansko klasiko, vendar pa bo zahtevna. "Ne toliko zaradi profila dirke, pač pa zaradi ozkih cest in ovinkov, ki bodo naredili selekcijo med kolesarji."

Kolesarsko dirko bodo sicer neposredno prenašali preko spleta.

Hervis_4
Sportal Naj vas nizke temperature ne odvrnejo od kolesarjenja!
Kolesarska zveza Slovenije: nov reprezentančni dres
Sportal Pogačarja in Rogliča čaka poseben nov dres
Adria Mobil kolesarstvo
Sportal V jubilejno sezono z okrepljeno kontinentalno ekipo in visokimi ambicijami
Ne spreglejte