Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 3. 2020,
13.00

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Koronavirus Strade Bianche

Četrtek, 5. 3. 2020, 13.00

4 leta, 1 mesec

Kolesarska dirka Strade Bianche prestavljena za nedoločen čas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Strade Bianche | Dirko Strade Bianche so prestavili za nedoločen čas | Foto Getty Images

Dirko Strade Bianche so prestavili za nedoločen čas

Foto: Getty Images

Številna kolesarska moštva poročajo o uradni prestavitvi sobotne dirke Strade Bianche. Kmalu naj bi sledile odpovedi tudi preostalih večjih preizkušenj na italijanskih tleh. Moštvo Ag2r La Mondiale je prvo sporočilo novico o prestavljeni dirki, obenem pa so dejali, da se ne bodo udeležili niti dirke Tirreno-Adriatico ter klasike Milano-San Remo.

Primož Roglič
Sportal Ineos in Rogličevi v prihodnjem tednu ne bodo dirkali

RCS Sport, ki vodi organizacijo kolesarskih preizkušenj, je potrdil, kar so ekipe svetovne serije začele objavljati pred uradno informacijo o prestavitvi dirke Strade Bianche za nedoločen čas.

"Po sestanku v Sieni smo to jutro v sodelovanju z županom Siene prišli do ugotovitve, da dirka ne izpolnjuje pogojev za organizacijo tekmovanja po dekretu združenja ministrstev italijanske vlade, ki je bil izdan 4. marca. RCS Sport se je strinjal s predlogom pristojnih organov, da prestavi dirki Strade Bianche za moške in ženske, 7. marca," so zapisali v izjavi za javnost.

V njej so še zapisali, da se bodo s krovnim kolesarskim organom (Uci) skušali dogovoriti za nadomestni datum kasneje v sezoni.

Podobna usoda bo po vsej verjetnosti doletela še preostale tri spomladanske dirke kolesarskega koledarja na najvišji ravni v Italiji, in sicer dirko od Tirenskega do Jadranskega morja (11.-17. marca), klasiko Milano-San Remo (8. marca) ter dirko po Siciliji (1.-4. aprila). Ob tem bi lahko prestavili tudi ženske preizkušnje svetovne serije in mladinske dirke na najvišji ravni v naši zahodni soseščini.

Še sedmo moštvo, ki ne bo dirkalo v Italiji

Moštvo Ag2r La Mondiale je prvo obvestilo javnost o prestavljeni sobotni preizkušnji, ob tem pa je postalo še sedmo moštvo svetovne serije, ki se je zavezalo, da v Italiji v naslednjih dveh tednih ne dirkalo. Ostale ekipe so: Groupama-FDJ, EF Pro Cycling, Mitchelton-Scott, Ineos, Jumbo Visma in Astana.

Po odločitvi italijanske vlade bodo vsa športna tekmovanja v Italiji do 3. aprila zaprta za javnost, številne dogodke pa so že prestavili za nedoločen čas.

V Italiji se je doslej z novim koronavirusom okužilo več kot 3000 ljudi, umrlo jih je 107.

Preberite še:

Nicolas Portal
Sportal Šok v moštvu Ineos, zaradi srčnega infarkta umrl 40-letni športni direktor

 

Ne spreglejte