Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 3. 2020,
11.10

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Koronavirus Jumbo-Visma Ineos

Četrtek, 5. 3. 2020, 11.10

4 leta, 1 mesec

širitev koronavirusa

Ineos in Rogličevi v prihodnjem tednu ne bodo dirkali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Primož Roglič | Pri Jumbo Vismi, za katero kolesari Primož Roglič, previdni, a za zdaj izpuščajo zgolj dirki prihajajoči konec tedna na italijanskih tleh,. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Pri Jumbo Vismi, za katero kolesari Primož Roglič, previdni, a za zdaj izpuščajo zgolj dirki prihajajoči konec tedna na italijanskih tleh,.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Pri kolesarskih moštvih britanskega Ineosa in nizozemske Jumbo Visme so se odločili, da v naslednjih dneh na italijanskih tleh in širše ne bodo dirkali. Skupni razlog je predvsem širitev novega koronavirusa v Italiji.

Strade Bianche
Sportal Kolesarska dirka Strade Bianche prestavljena za nedoločen čas

Tako so sporočili iz obeh taborov v sredo, nad dirkami v Italiji (Strade Bianche, Milano-San Remo, Tirreno-Adriatico) pa že tako visi senca odpovedi zaradi širjenja novega koronavirusa v naši zahodni soseščini.

Pri moštvu Ineos so poudarili, da je razlog za odločitev o nenastopanju v naslednjih dveh tednih tudi smrt športnega direktorja Nicolasa Portala, ki je zelo prizadela kolesarje.

"Menimo, da je tako za moštvo kot širšo javnost najbolje, da se za nekaj časa umaknemo," je dejal šef moštva Dave Brailsford.

"Rešiti večino preostanka sezone in ne teh nekaj dirk"

Na drugi strani so tudi pri Jumbo Vismi, za katero kolesari Primož Roglič, previdni, a za zdaj izpuščajo zgolj dirki prihajajoči konec tedna na italijanskih tleh, torej Strade Bianche in GP Industria.

"Vemo, da bo vsako moštvo, ki bo odpotovalo v Italijo, imelo otežen dostop do tekem v drugih država. Osredotočeni smo, da rešimo večino preostanka sezone in ne teh nekaj dirk," se je glasilo sporočilo za javnost nizozemske ekipe.

V sredo so iz tabora Mitchelton-Scott, katerega član je tudi Slovenec Luka Mezgec, potrdili, da zaradi nevarnosti okužbe z novim koronavirusom izpuščajo več dirk po Evropi, vključno s preizkušnjama Pariz-Nica in Milano-San Remo.

Tudi pri Astani brez dirkanja

Poleg ekip Mitchelton-Scott in Ineos je kot tretja ekipa od dirk v naslednjih dveh tednih odstopila še kazahstanska Astana.

"Odločili smo se, da zaščitimo zdravje naših kolesarjev in strokovnega štaba ter delujemo odgovorno do širše družbe pri morebitni zajezitvi širitve novega koronavirusa," je dejal športni direktor moštva Aleksander Vinokurov, ki je dodal, da je varnost na prvem mestu in da druge rešitve v moštvu ne vidijo.

Preberite še:

No Time To Die
Trendi Koronavirus odnesel tudi premiero novega Jamesa Bonda
Nicolas Portal
Sportal Šok v moštvu Ineos, zaradi srčnega infarkta umrl 40-letni športni direktor
Ne spreglejte