Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2013,
19.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marcel Kittel

Sreda, 3. 4. 2013, 19.22

8 let

Kittlu že drugič zapored Scheldeprijs

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nemec Marcel Kittel je zmagovalec 101. enodnevne kolesarske dirke Scheldeprijs (1.HC). Na 2. in 3. mestu sta dirko končala Mark Cavendish in Barry Markus. Božič in Ilešič odstopila.

Rekordno četrto zmago je na 204 kilometrov dolgi dirki lovil Britanec Mark Cavendish, ki je letos slavil že sedem zmag. Tudi na tej dirki je glavnina v zaključku ulovila ubežnike, ki so bili v begu večji del dirke. Slednjo je zaznamoval tudi padec Švicarja Fabiana Cancellare (RadioShack-Leopard), ki jo je odnesel le z odrgninami na levem delu zadnjice. V padec, ki se je pripetil že na petdesetem kilometru, je bil vpleten tudi Avstrijec Bernhard Eisel (Sky). V zaključku dirke je bil na čelu glavnine tudi Slovenec Borut Božič, ki se je tokrat žrtvoval za Italijana Guardinija. Božič je sedem kilometrov do cilja opravil svojo nalogo in ni več sledil glavnini. V ciljni šprint je skupaj prikolesarilo več kot 100 kolesarjev. V tej gneči se je najboljše znašel Marcel Kittel, ki je na tej dirki zmagal že lani. "Na današnjo dirko sem se že dolgo pripravljal. Čudovito je, da sem uspel ponovno zmagati. Imel sem srečo, da me je v zaključku dirke na čelo potegnil Tom Veelers. Dvesto petdeset metrov do cilja sem pričel s šprintom in uspel prvi prečkati ciljno črto," je po zmagi povedal Kittel. Brez rekordne četrte zmage je ostal Mark Cavendish, ki je zasedel drugo mesto. Tretji je bil Nizozemec Barry Markus.

Oba Slovenca, ki sta nastopila na dirki, nista prikolesarila skozi cilj in sta odstopila. "Počutje je dobro. V zaključku dirke nisem želel ničesar tvegati in sem rajši pomagal Guardiniju. Jutri gremo pogledati traso dirke Pariz-Roubaix," je za Sportal povedal Borut Božič, ki je potrdil tudi, da optimistično pričakuje nedeljski "severni pekel".

Ne spreglejte