Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 10. 2020,
10.01

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,09

7

Natisni članek

Julian Alaphilippe Matej Mohorič Matej Mohorič Tadej Pogačar Tadej Pogačar Primož Roglič Primož Roglič Liege-Bastogne-Liege

Ponedeljek, 5. 10. 2020, 10.01

3 leta, 8 mesecev

Kako so v spremljevalnem avtu noreli ob Rogličevi zmagi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,09

7

Včerajšnja zmaga Primoža Rogliča na najstarejši kolesarski dirki na svetu Liege–Bastogne–Liege, ki velja za eno od najbolj cenjenih klasik v svetu kolesarstva, še vedno odmeva. V Rogličevi ekipi Jumbo-Visma so na družbenih omrežjih delili posnetek iz spremljevalnega avta, kjer so v zadnjih metrih 257-kilometrske dirke v belgijskih Ardenih doživljali vsa mogoča čustva.

Spomnimo: Primož Roglič je z včerajšnjo zmago na dirki Liege–Bastogne–Liege dosegel prvo slovensko zmago na enem od tako imenovanih kolesarskih spomenikov, h katerim spadajo še enodnevne dirke Milano–San Remo, Pariz–Roubaix, Dirka po Flandriji in po Lombardiji.

Slovenski uspeh na "Stari dami" sta s 3. in 4. mestom dopolnila zmagovalec letošnje Dirke po Franciji Tadej Pogačar (UAE Emirates) in Matej Mohorič (Bahrain-McLaren), ta se je po odličnem spustu in napadu v zadnjih metrih vmešal v boj za zmagovalni oder.

Primož Roglič | Foto: A.S.O./Gautier Demouveaux Foto: A.S.O./Gautier Demouveaux

Glede na to, da je šele po pregledu posnetkov postalo jasno, da je zmaga pripadla Rogliču, ki je po desni strani silovito šprintal vse do ciljne črte in tam sunil kolo čez ciljno črto, in ne svetovnemu prvaku Julianu Alaphilippu (Deceuninck-QuickStep), ta je že nekaj metrov pred ciljem suvereno dvignil roke v znak zmagoslavja, so bila tudi čustva v cilju in spremljevalnih avtomobilih obeh glavnih akterjev včerajšnjega razpleta zelo burna.

Pri Jumbo-Vismi so že objavili posnetek iz avta, pri ekipi Deceuninck-QuickStep pa so ga vsaj za zdaj raje zadržali zase.

Alaphilippe je bil zaradi spremembe linije, s čimer je zaprl pot Marcu Hirschiju (Sunweb) in posledično Pogačarju, pozneje kaznovan z relegacijo na 5. mesto, zadnje v skupini najboljših. Za svoje dejanje ob koncu 257 kilometrov dolge preizkušnje se je že opravičil in obljubil, da se je kaj takega - tako oviranje na trasi kot preuranjeno praznovanje - zgodilo prvič in zadnjič.

Športno je čestital tudi Rogliču za zmago. Ta je v prvi izjavi po zmagi dejal, da je končno "nekaj zmagal", s čimer je imel v mislih "poraz" na Dirki po Franciji, če drugo mesto na najprestižnejši etapni dirki v svetu kolesarstva sploh lahko dobi takšno oznako.

Roglič se je po sladki zmagi, 42. v njegovi poklicni karieri, ekipi zahvalil za pomoč:

Preberite še:

Julian Alaphilippe
Sportal Roglič ga je spravil v nelagoden položaj, po drami se je opravičil
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič: No, pa mi je le uspelo zmagati!
Sportal Nora dirka v Belgiji, Roglič na ciljni črti presenetil svetovnega prvaka!
Sportal Ženski Liege-Bastogne-Liege Deignanovi, Bujakova 30.

 

Ne spreglejte