Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 8. 2020,
13.34

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,74

Natisni članek

Steven Kruijswijk Sepp Kuss Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 17. 8. 2020, 13.34

3 leta, 8 mesecev

Kaj Roglič sporoča svojim navijačem in sotrpinom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,74
Primož Roglič | "Daj vse od sebe, ali pojdi domov. Sam sem storil oboje," je po predčasnem slovesu od Kriterija Dauphine zaradi poškodbe, navijačem sporočil Primož Roglič. | Foto Getty Images

"Daj vse od sebe, ali pojdi domov. Sam sem storil oboje," je po predčasnem slovesu od Kriterija Dauphine zaradi poškodbe, navijačem sporočil Primož Roglič.

Foto: Getty Images

Iz kolesarske ekipe Primoža Rogliča Jumbo–Visma danes ni novih informacij v zvezi s poškodbo, ki jo je Zasavec staknil na predzadnji etapi kriterija Dauphine, ogrevalne dirke pred francoskim Tourom, se je pa ta oglasil preko družbenih omrežij, kjer si je med drugim zaželel, da se kmalu srečamo na cesti.

kronometer DP Primož Roglič
Sportal Rogličevi potrdili vlogo favoritov, pa tudi plačali davek

"Daj vse od sebe, ali pojdi domov. Sam sem storil oboje. Tako grdo sem padel, da sem na žalost moral kriterij Dauphine zapustiti še pred zadnjo etapo," je svojim navijačem prek družbenih omrežij sporočil Roglič, ki je bil po štirih etapah trdo v sedlu vodilnega v skupni razvrstitvi dirke, nato pa se je zaradi izpaha rame in številnih odrgnin, na pobudo vodstva ekipe preventivno odpovedal nastopu na zadnji etapi.

Roglič, ki velja za enega največjih favoritov za skupno zmago na Touru, do katerega nas loči samo še 12 dni, je med drugim v svojem zapisu zaželel čimprejšnje okrevanje svojemu ekipnemu kolegu Stevenu Kruijswijku, ki se je poškodoval na isti etapi kot Roglič – preiskave so pokazale, da si je pri padcu tudi on izpahnil ramo – in vsem, ki so na isti dan doživeli nesrečo, ter čestital Seppu Kussu za etano zmago, ekipi pa za novo izjemno timsko razkazovanje mišic.

Primož Roglič | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Rogličeva poškodba ne bi smela vplivati na njegov nastop na Touru

Kaj Rogličeva poškodba pomeni za nastop na Dirki po Franciji, dirki vseh dirk, ki se bo, če bo vse po sreči (v Franciji zadnje dni padajo rekordi v številu okuženih s covid-19), začela v soboto, 29. avgusta, v Nici, še ni jasno, je pa včeraj športni direktor ekipe Jumbo- Visma Richard Plugge ocenil, da poškodba ne bi smela vplivati na Rogličev nastop na Touru.

"Grdo je padel na bok in trenutno bi se radi prepričali, kako se bo odzval na poškodbo (ima tudi močno odrgnjeno kožo, op. a.). Bolje reagirati kot obžalovati," je pred včerajšnjo etapo, ko je postalo znano, da Roglič ne bo branil rumene majice vodilnega, čeprav si je sam menda dirko želel nadaljevati, povedal Plugge.

Tudi Kuss je prepričan, da poškodba ne bo vplivala na Rogličevo pripravljenost na Tour. "Mislim, da bo vse v redu. Pomembno je, da smo previdni. Ni dobro, če tekmuješ poškodovan. Mislim, da se je izšlo bolje, kot smo mislili," je bil optimističen Kuss.

Dodal je še, da je Roglič cilj dosegel zahvaljujoč navalu adrenalina, in da se mu je zdelo, da ima v "tanku" še veliko rezerve. Razsežnost poškodbe je prvi kolesar svetovne jakostne lestvice občutil šele po koncu etape.

Preberite še:

Remco Evenepoel
Sportal Spodbudne novice glede okrevanja čudežnega Belgijca #video
Primož Roglič
Sportal Roglič kljub padcu zlahka zadržal rumeno majico, mladi Nemec do etapne zmage
Primož Roglič
Sportal Padec pustil posledice: Primož Roglič predčasno končal kriterij Dauphine

 

Ne spreglejte