Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 4. 2020,
21.21

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič Jan Tratnik Bahrain McLaren Koronavirus

Sreda, 8. 4. 2020, 21.21

4 leta

Matej Mohorič in Jan Tratnik v času koronakrize

"Imejte se fajn, kaj dobrega skuhajte, upam, da se vidimo čim prej na dirkah" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Zaradi pandemije ni jasno, kdaj, če sploh, bosta letos izpeljani največji kolesarski dirki na svetu, italijanski Giro in francoski Tour. Kot nam je zaupal eden naših najboljših kolesarjev Matej Mohorič, tudi zato trenutno treningi niso obsežni. Mohorič je dal na prvo mesto družino – pred dnevi je namreč postal očka. Za njegovega ekipnega kolega v ekipi Bahrain McLaren Jana Tratnika prekinitev sezone ni prišla ob pravem času, saj je na prvih dirkah prikazal izvrstno formo.

Zimske priprave ekipe Bahrain McLaren so bile uspešne, Tratnik je bil na peti etapi dirke Pariz−Nica blizu zmage. "Že na kronometru sem videl, da sem bil dober, vendar naslednji dan sem bil pa še toliko močnejši. Ja, malo mi je žal, da mi je zmanjkalo tistih 50 metrov," se je nastopa, ki je napovedoval izjemno sezono, spomnil 30-letni Idrijčan Jan Tratnik.

Težava je večja od kolesarskega sveta

Jan Tratnik: "Uživajte doma z družino. Imejte se fajn, kaj dobrega skuhajte, pa upam, da se vidimo čim prej na dirkah." | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jan Tratnik: "Uživajte doma z družino. Imejte se fajn, kaj dobrega skuhajte, pa upam, da se vidimo čim prej na dirkah." Foto: Peter Podobnik/Sportida Nato se je športni svet ustavil. Za Mohoriča je glavni cilj sezone Tour. Če sploh bo. "Zdi se mi, da je to trenutno mogoče nerelevantno, da se je treba ozreti na širšo družbo, na družbo kot celoto, ker to zadeva vse nas. Težava je večja od kolesarskega sveta in mislim, da se moramo vsi malo zamisliti, pa malo ustaviti," pa pravi Matej Mohorič. Naš 25-letni as iz Podblice zato trenira manj obsežno.

Jan poskuša dogajanje v svetu odmisliti s čim bolj vsakdanjim ritmom življenja: "Torej bujenje, zajtrk, trening, kosilo, počitek, večerja in spanec. Res je, da zdaj ne preživim po štiri, pet ur na kolesu, ampak treningi še vedno vsebujejo intervale in vaje za moč."

Prva dirka po karanteni bo ključna za preostanek sezone, še pravi specialist za vožnjo na čas: "Trenutno se bo delala razlika med kolesarji, ki bodo ne samo fizično dobro trenirali, ampak ki bodo tudi psihično dobro natrenirani."

Sportal Kot da ena karantena ni dovolj, Pogačar zdaj še v drugi

Naj kriza čim prej mine!

Matej Mohorič: "Če se bomo še naprej tako fino držali, kot smo se do zdaj, ne bo več dolgo trajalo."  | Foto: Siol.net/ A. P. K. Matej Mohorič: "Če se bomo še naprej tako fino držali, kot smo se do zdaj, ne bo več dolgo trajalo." Foto: Siol.net/ A. P. K. Do ponovnega zagona kolesarske sezone tako Tratnik kot Mohorič ostajata doma in pozivata k odgovornemu ravnanju v času koronakrize.

"Poskušajmo čim bolj omejiti stike z drugimi ljudmi in počakajmo, da vse skupaj mine. Jaz mislim, da če se bomo tako naprej fino držali, kot smo se do zdaj, ne bo več dolgo trajalo," je optimističen Gorenjec, Primorec pa svetuje: "Razčistite glavo, da potem, ko se bomo vrnili nazaj na delovna področja, bomo pa res "stoprocentno" pripravljeni. Uživajte doma z družino. Imejte se fajn, kaj dobrega skuhajte, pa upam, da se vidimo čim prej na dirkah."

Preberite še:

trenažer
Sportal Velika virtualna bitka profesionalnih kolesarjev
Primož Roglič
Sportal Roglič in Pogačar sta se vrnila domov
Sportal Van Avermaetu virtualna različica belgijske klasike #video
Primož Roglič
Sportal "To bi bil zločin proti človeštvu"
Matej Mohorič
Sportal Matej Mohorič: Moja fizična pripravljenost je trenutno drugotnega pomena
Ne spreglejte